Az észt elnök kiborult: Kaja Kallas miniszterelnöknek le kellett volna mondania

2023. szeptember 05. 07:29

Mint kiderült, Kaja Kallas férjének a háború kirobbanása után is voltak eltitkolt üzleti kapcsolatai Oroszországban.

2023. szeptember 05. 07:29
KALLAS, Kaja

Kaja Kallas észt kormányfőnek le kellett volna mondania, amikor kiderült, hogy férjének az ukrajnai háború kirobbanása után is voltak még üzleti kapcsolatai Oroszországban – jelentette ki hétfőn, a parlamenti pártok vezetőivel folytatott egyeztetést követően Alar Karis észt államfő. Karis szerint az ügy ártott Észtország megítélésének.

„Én személy szerint szerencsésebbnek tartottam volna, ha a miniszterelnök lemond ennek az eseménysorozatnak a kezdetén, amely miatt most egy válság középpontjába került” – fogalmazott az államfő. „Ezzel a lépéssel 

megóvhatta volna a hitelességét, a családtagjait, a kormány működését és Észtország hivatalos állásfoglalásainak hitelét” 

– hangoztatta az elnök.

Ezt is ajánljuk a témában

Mintegy másfél héttel ezelőtt robbant ki belpolitikai botrány Észtországban, miután kiderült, hogy Kaja Kallas miniszterelnök férje, Arvo Hallik érdekeltséggel rendelkezik egy olyan logisztikai cégben, amely Oroszországban nyújtott szolgáltatást egy észt cégnek még a háború kitörése után is. Kallas nem volt hajlandó emiatt lemondani. 

Hallik szerint a felesége nem ismeri részletesen az ő üzleti tevékenységeit, 

egyúttal bejelentette, hogy megválik részesedésétől a cégben és távozik a vállalat pénzügyi igazgatói posztjáról.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2023. szeptember 05. 20:40
formaegy-2 2023. szeptember 05. 20:38 folyt.: A rühes korrupt Bidenről, és fiáról már nem is beszélve!!!!!!!!!!!!!
formaegy-2
2023. szeptember 05. 20:38
Miért is kellett volna lemondani???????? A legaljasabb korrupt, ráadásul Európagyilkos Leyen és bandája éli világát, a puccosseggű haverjukkal együtt!!!!!!!
Hohokam
2023. szeptember 05. 09:37
De nem azért kellett volna lemondania, mert a férje az oroszokkal üzletel, hanem mert ő maga olyan barom, hogy az oroszok ellen/ukránok mellett arcoskodik úgy, hogy gyíkfingnyi haderejük sincs.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 05. 08:33
#DEHOGYKELLLEMONDANIA #MÁRAZAPJAISMINISZTERELNÖKVOLT #ROMÁNIACSIKLAGAÉRDEMRENDBÜSZKETULAJDONOSA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!