ENSZ-főtitkár az ukrajnai fejleményekről: Ez elfogadhatatlan!

2022. szeptember 22. 20:51

António Guterres szerint nemzetközi jogot sértene, ha Oroszország területeket csatolna el Ukrajnától.

2022. szeptember 22. 20:51
null

A nemzetközi jog megsértése lenne, ha a megszállt ukrán területeken tartandó, Oroszország által támogatott szavazások nyomán Oroszország területeket csatolna el Ukrajnától – adta értésre António Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) ukrajnai háborúval foglalkozó rendkívüli ülésén.

– jelentette ki az ENSZ vezető diplomatája.

Vlagyimir Putyin orosz elnök alig burkolt nukleáris fenyegetésére utalva Guterres nehezményezte, hogy „az egykor elképzelhetetlennek vélt nukleáris konfliktus ötlete vitatémává vált”. Ez elfogadhatatlan – húzta alá. Mindeközben a háború nem csitul, sőt „újabb lépésekkel távolodott el a béke kilátásaitól az iszonyat és vérontás végtelen körforgása felé” – fogalmazott.

Ismét kiemelte annak fontosságát is, hogy a háborús bűncselekmények elkövetőit vonják felelősségre tisztességes és független bírósági eljárásban.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a tanácskozáson felszólította az ENSZ BT tagjait: küldjenek világos üzenetet Oroszországnak arról, hogy hagyjon fel nukleáris fenyegetőzésével az ukrajnai konfliktusban.

– hangoztatta Blinken.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. szeptember 23. 15:54
Ó b+. Amerika működése meg egyenesen kívánatos,nem?
AnyádSeSzeret
2022. szeptember 23. 08:25
Érdekes, hogy ENSZ oldal kussolt nagyban Afganisztán / Irak / Vietnám és egyebek során. Akkor úgy néz ki minden ember megölése jogos volt USA részéről, hogy saját "érdekeit" végrehajtsa. Szíriában sem ért szart se az ENSZ, ugyan mi a francot akarnak elérni most egy ilyen konfliktusban...
Ehetős Odó
2022. szeptember 23. 08:18
Hogy rohadnátok meg mind ott nevjorkban. Vissza Pozsonyt, Beregszászt és Máramarosszigetet. Apám, anyósom és apósom szülővárosait.
Gordon.
2022. szeptember 23. 08:12
Ez a sok nyugat-ellenes beteg komment (bár mi a nyugathoz tartozunk) sajnos Orbán műve. Az állandó hepciáskodás, uszítás, harc, nemzeti mellverés, báncsákamagyart,hibátlanul ide vezetett. Beteg dolog, hibás úton az ország, ami nagy bajt okoz. A "nyugat" nyilván nem hibátlan. Genderezés, migráció, stb... Na de az orosz nyomulás oldalára állni????? A saját oldalunknak ártani és erre hangolni a lakosság erre hajlandó részét? Mit tesz/tett Orbán Magyarországgal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!