Úgy néz ki, rágalmazásért bíróság elé kerül a Gyurcsány-párti politikus

2024. április 29. 17:46

Gy. Németh Erzsébet Áder János húgát vádolta meg durván, aki perre megy, a parlament pedig kiadhatja a DK-s képviselő mentelmi jogát.

2024. április 29. 17:46

nyitókép: Havran Zoltán

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága

azt javasolja a parlamentnek, függessze fel a DK-s Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát.

A testület erről hétfői ülésén döntött, szoros szavazással.

A szokásjog szerint rágalmazási ügyekben a törvényhozás általában nem adja ki a feljelentett képviselőt, ám ebben az esetben kivételt tettek. A 24.hu által idézett indoklás szerint ugyanis a mentelmi ügyhöz kapcsolódó magánvád esetében más a helyzet.

A bicskei esetet ugyanis kiemelt közérdeklődés övezi, a történtek teljes körű feltárását a közvélemény elvárja és érzékenyen követi, ezért az események bíróság előtti tisztázásának biztosítása a nyilvánosság tájékoztatása érdekben indokolt. A mentelmi jog fenntartása tehát épp a nyilvánosság tisztánlátását akadályozná.

Ezért állhat bíróság elé a Gyurcsány-párti politikus

De miért is kell bíróság elé állnia a Gyurcsány-párti politikusnak, amennyiben a T. Ház is osztja a mentelmi bizottság álláspontját? 

Megírtuk: nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt tett büntetőfeljelentést Pölöskei Gáborné Áder Annamária, Áder János volt államfő testvére a DK országgyűlési képviselője ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Áder János közlése szerint Gy. Németh Erzsébet – aki hosszú évekig dolgozott a budapesti önkormányzatnál, MSZP-frakcióvezető is volt – korábban azzal vádolta a húgát, hogy 2011-ben, amikor felvetődött a gyanúja, hogy a bicskei gyermekotthon vezetője pedofil cselekményt követ el, a Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként tudomást szerzett az ügyről, és nem tett semmit. Sőt,

a DK-s interpretáció szerint jutalomból a hallgatásáért még elő is léptették: államtitkár lett. Csakhogy ez nem így történt.

Áder János húga valójában kivizsgáltatta a Bicskén történteket

Pölöskeiné feljelentése szerint ugyanis 2011. szeptember 16-án két bejelentő azzal kereste meg a Fővárosi Önkormányzatot, tájékoztassák a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon növendékeitől kapott információkról, melyek alapján felvetődött: az igazgató bizonyos esetekben szexuális tartalmú gesztusokat, kijelentéseket tesz a növendékek felé, velük szemben zaklató szexuális magatartást tanúsít.  

A főosztály vizsgálata után Pölöskei Gáborné tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt a bejelentésről, valamint arról, hogy az általa vezetett főosztály büntetőfeljelentés előkészítését kezdte meg.  

Áder János hangsúlyozta: húga a feljelentés kidolgozására nemcsak utasítást adott, abban részt is vett.

Ezek után ráadásul javaslatot tett arra, hogy „az önkormányzat a feljelentést ne a helyi, hanem a megyei rendőr-főkapitányság részére terjessze elő, így elkerülve, hogy az igazgató esetleges ismeretségi körébe tartozó helyi rendőrkapitányság végezze a nyomozást” – idézett a feljelentésből a volt államfő.

Nagyon úgy néz ki, Gy. Németh Erzsébetnek a bíróság előtt kell felelnie vádaskodó nyilatkozatáért

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2024. április 29. 21:14
Gyerekkoromban az volt a kötelező mondandó, "Az űzzörő ahol tud segit!" A főúttörő is?
letsgobrandon-2
2024. április 29. 20:32
mekkora tetvek ezek.... a Bicskei pedót a balos patkányok nevezték ki és hagyták ott húsz évig... a Fidesz nélkül még most is kisfiúkat zaklatna.. és képes a bolsi ribanc mást megvádolni a saját szarukkal... annyira jellemző
kissb56
2024. április 29. 19:37
Van még egyáltalán büntetlen előéletű személy a degenerált korcsok frakciójában? 🤣
llnnhegyi
2024. április 29. 19:16 Szerkesztve
Gyurmai Zitát is bíróság elé kellene állítani. A mesék vasorrúbábája szépség királynő hozzá képest A vizuális világ környezetszennyezése!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!