Varga Judit: Elfogadhatatlan a kettős mérce az EU költségvetési keretében

2019. szeptember 02. 16:54

Nem lehet útközben megváltoztatni a szabályokat – fogalmazott a tárcavezető.

2019. szeptember 02. 16:54

Elfogadhatatlan a 2021-2027-es időszakra vonatkozó európai uniós keretköltségvetésről szóló javaslatban alkalmazott kettős mérce, ahogy a kohéziós és a közös agrárpolitika finanszírozásának tervezett csökkentése is – szögezte le Varga Judit igazságügyi miniszter, miután az EU soros elnökségét betöltő Finnország európai ügyekért felelős miniszterével tárgyalt hétfőn Brüsszelben.

A tárcavezető azt mondta: Magyarország ebben a formájában elutasítja a tervezetet, részben azért, mert a kohéziós források a közép-európai térség számára csökkennének leginkább, ami szerinte teljességgel ellentétes ezen politika elvrendszerével és célkitűzéseivel.

„A kohézió jól működik, azt folytatni kell. Nem lehet útközben megváltoztatni a szabályokat és a korábbival ellentétes logika szerint elkezdeni elosztani a forrásokat” – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2019. szeptember 03. 23:56
Nem véletlenül kezdték el most, mert az összes ilyen szerződésnek az elévülési és fellebviteli határideje lejárt.
kurbitalis
2019. szeptember 03. 06:33
Varga Judit igazságügyminiszter. Nincs tennivalója a honi gazságszolgáltatás terén?
Óbor Dezső
2019. szeptember 02. 20:27
Junker -csűrhélye az utolsókat akarná rugni rajtunk, de szerintem nem tudja, jól küzdenek a magyar kormánypárti képviselők! Ellentétben az ellenzéki hazaárulókkal!!
zakar zoltán béla
2019. szeptember 02. 19:37
Üsse iket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!