Cseh Katalin: Biztosítottuk az amerikai küldöttséget, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral

2024. február 19. 11:35

Az ellenzéki politikus Facebook-oldalán arra is kitért „a Momentum kezdetektől következetesen támogatja, hogy Svédország csatlakozzon a NATO-hoz”.

2024. február 19. 11:35

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége arról számolt be közösségi oldalán, hogy „a szövetségesek 21 hónapja várják Magyarország döntését Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban. Különböző parlamenti pártok képviselői valamint az Egyesült Államok szenátusának rangos kétpárti küldöttsége között fontos megbeszélés zajlott.”

„Sajnálatos módon számos magas rangú magyar kormánytisztviselő, valamint a Fidesz parlamenti képviselői elutasították, hogy találkozzanak a legjelentősebb, évek óta Magyarországra látogató amerikai kétpárti kongresszusi küldöttséggel” – jelentette ki David Pressman nagykövet.

Az egyeztetésen ugyanakkor jelen volt Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője. Az ellenzéki politikus Facebook-oldalán arról írt, „a Momentum kezdetektől következetesen támogatja, hogy Svédország csatlakozzon a NATO-hoz. Erről most is biztosítottuk az amerikai küldöttséget. Ahogy arról is, hogy 

Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, vasárnap megérkezett Budapestre a demokrata és republikánus szenátorokból álló amerikai küldöttség. A repülőtéren hazánk amerikai nagykövete, David Pressman fogadta őket, majd a közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint ellenzéki politikusokkal és a Magyarországon működő NGO-kkal tárgyaltak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: U. S. Embassy Budapest Facebook-oldala

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 20. 11:58
Miért gondolom, hogy itt szó sem volt sem Svédországról sem a NATO-ról. Helyette szó volt finanszírozásról, beavatkozásról és idegen érdekek képviseletéről. Illetve ezen célkitűzések jogi rendezéséről, merthogy ezek itthon illegálisak. Amúgy a 4 szenátor 1 magángéppel jött, vagy külön-külön? Csak a CO2 miatt kérdem. Persze a magyar demokrácia sokkal fontosabb, holmi zöld aggályoknál...
catalina11
2024. február 20. 10:23
Konkrétan kik nevezhetik magukat magyarnak? " hát maga nem kunfia! Maga inkább kun...Béla!
dupree
2024. február 20. 10:10
Cseh.Takarodj vissza Kanadába. EZ NEM A TE HAZÁD. (csak az ügynöki munkahelyed)
Orange79
2024. február 20. 09:41
"Biztosítottuk az amerikai küldöttséget, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral." Ahogyan a Nyomorentummal vagy a Dobrev szektákval sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!