Dömötör Csaba a baloldalnak: Önöknek már csak a választási kampányon jár az eszük

2021. március 22. 11:10

„Ha a képzeletbeli Gyurcsány-görbe érvényesülne, akkor kevesebb, mint egymillió embert oltottak volna be” – szögezte le Dömötör Csaba hétfőn, a Parlament plenáris ülésén Arató Gergelynek válaszolva.

2021. március 22. 11:10
null

Tordai Bence hétfői, koronavírussal kapcsolatos napirend előtti felszólalására reagálva Dömötör Csaba államtitkár leszögezte: „azt látom, hogy Önök vadásszák azokat a statisztikákat, amelyekről azt állíthatják, hogy Magyarország a legrosszabban teljesít.” Az államtitkár hozzátette: „ezzel azonban nem minket sértenek, hanem azokat az egészségügyi dolgozókat, akik egy éve a frontvonalban küzdenek”.

„Önök vadásszák azokat a statisztikákat, amelyekről azt állíthatják, hogy Magyarország a legrosszabban teljesít” 

A baloldal járványkezelése kapcsán Tordai Bencéhez szólva Dömötör Csaba kiemelte azt is:

Önöknek már csak a választási kampányon jár az eszük.”

Mint Dömötör Csaba érvelt: „ezért hagynak figyelmen kívül bármilyen szakmai, méltányossági és emberi megfontolást, és ezért támadnak csípőből mindent, ami a kormány megfontolásaihoz kötődik. Ezzel az a baj, hogy ezzel a járványügyi védekezést gyengítik” – szögezte le. Hozzátette: „ez az ország a baloldali aknamunka ellenére is meg fog birkózni a járvánnyal, Önök nélkül is sikerülni fog!” – zárta Tordai Bencéhez intézett szavait Dömötör Csaba.

„Így bukott le a baloldal a legújabb szabotázs-akcióval”

Arató Gergely (DK) járványkezeléssel kapcsolatos kritikáira reagálva Dömötör Csaba elmondta, a DK-s politikus kritikával szemben a valóság az, hogy „az oltási program Magyarországon eredményesen halad. Másodikok vagyunk az uniós rangsorban, ehhez képest a baloldal folyamatosan gáncsolja az oltási programot” – szögezte le. Hozzátette: „nem telik el úgy nap, hogy ne derülne ki ennek valamilyen bizonyítéka”.

Mint fogalmazott, „a napokban például a XVIII. kerületi polgármester állt ki azzal, hogy a kerületben senkinek nem kell a kínai vakcina, aztán órákon belül kiderült, a helyiek nem is tudtak róla, hogy van rá lehetőség, hogy vakcinát kapjanak. Így bukott le a baloldal a legújabb szabotázs-akcióval. És utána még megpróbálják az egészet a kormányhivatalra kenni. Gyalázat” – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

„A mostani oltási görbe megközelíti az 1,6 milliót. Ennyien kaptak Magyarországon oltást”

Semmi más nem történt, mint hogy megpróbálják aláásni Magyarországon az oltással kapcsolatos bizalmat – mondta el Dömötör Csaba. Hozzátette: „ezek után képesek azt mondani, hogy nem is oltásellenesek. Olyan produkció ez, ami még az őszödi frakcióülésre is befért volna. Feltéve, de nem megengedve, hogy az a forgatókönyv valósult volna meg, amit Önök erőltettek. Akkor nem állnánk így az oltásokban. A mostani oltási görbe megközelíti az 1,6 milliót. Ennyien kaptak Magyarországon oltást. A képzeletbeli Gyurcsány-görbe ennél sokkal alacsonyabban fut” szögezte le az államtitkár. Dömötör Csaba kiemelte:

Ha a képzeletbeli Gyurcsány-görbe érvényesülne, akkor kevesebb, mint egymillió embert oltottak volna be Magyarországon.”

„A különbség közel 600 ezer ember. Ennyivel kevesebb magyar embernek lenne most, vagy rövidesen védettsége. Ez katasztrófa lenne” – szögezte le az államtitkár. Dömötör Csaba hozzátette: „Jó lenne, ha felismernék – ha nem tudják egyébként nagyon is jól –, hogy amit művelnek, az emberéletekbe kerül. Ha hazárdíroznak, legalább vállalják érte a felelősséget!”

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. március 22. 18:30
Ahogy megnyertük a 2018-as választást, másnaptól a 2022-es választáson jár az eszük. Azóta pörögnek a fejükön. Azóta árad felénk a gyűlöletcunami.
confitür
2021. március 22. 18:18
A bolsevikoknak soha nem számÍtott,hány áldozata van a hatalom megszerzésének,fenntartásának. Ez most is Így van.
Laudaricus
2021. március 22. 13:27
„Ha a képzeletbeli Gyurcsány-görbe érvényesülne, akkor kevesebb, mint egymillió embert oltottak volna be” Szerintem még kevesebbet oltottak volna be. A gyilkos körmös bauer AVH-s elvtárs fia nemrég kifejtette, hogy a magyaroknak nem lenne szabad annyira oltatni magukat, mert ezzel elvennék más népektől a vakcinákat, a magyarok előbb várják meg, amíg a világ népei beoltatják magukat. És ez bezzeg a faszkönyvön nem csapta ki a biztosítékot, a magyargyűlölet belefér a faszkönyv "közösségi" elveibe.
JohnDoe1984
2021. március 22. 13:25
Egy éve már, hogy a kormány a járványadatok tudatos minimális szinten tartásával lényegében teóriák gyártására ítél sok szakmabeli elemzőt, az ellenzéki politikusokat és ami a leginkább bántó a lakosságot. Ilyen világméretű krízisben képtelen a kormány gesztusokat gyakorolni, nyilvános-tiszta helyzetet teremteni és valós összefogást kezdeményezni, helyette bizonytalanságban tart, félinformációkat közöl és a politikai hasznot keresi. Az ellenzék pedig minden intézkedést kritizál és folyamatosan az ördögöt festi a falra és apokalipszist vízionál, ahelyett hogy nyilvánosan a lehető legjobb megoldást próbálná előmozdítani, mondjuk akár azzal hogy megkérdezik miben segíthetnek... Békeidőben is fárasztó lenne már ez a pénzünkből rendezett ciruksz, amit nézni vagyunk kénytelenek, de most egészen elképesztő olvasni, azt hogy a pártpolitika MINDKÉT oldalon fontosabb, mint az ország, a beteg vagy betegségtől tartók érdeke. Napi szinten 200 honfitársunk meghal, jó reggelt kívánok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!