Népszava: Valószínűleg nem lesz kihívója Fekete-Győrnek a Momentum-elnökségért

2020. január 04. 09:56

A lehetséges indulók között emlegetik azért Soproni Tamást, Donáth Annát és Nemes Balázst.

2020. január 04. 09:56

Újra elindul a Momentum elnöki tisztségért a pártot jelenleg is vezető Fekete-Győr András a nyári tisztújításon – írja a Népszava. Fekete-Győr bízik abban, hogy lesz verseny az elnöki posztért, szerinte a Momentum következő vezetőjének feladata az lesz, hogy felkészítse „Európa egyik legfiatalabb politikai közösségét a 2022-es kormány-, kurzus-, és rendszerváltásra”.

A lap momentumos forrásai szerint jelenleg elképzelhető, hogy senki nem indul majd Fekete-Győr ellen, ám lehetséges elnökjelöltként emlegetik Donáth Annát, Soproni Tamást és Nemes Balázst. A lap felidézi: Soproni megerősödött a párton belül, miután a VI. kerületben legyőzte a fideszes Hassay Zsófiát. Soproni viszont a lapnak állítja, nem gondolkodik az indulásban, terézvárosi polgármesterként és a Momentum fővárosi frakcióvezetőjeként bőven van feladata. Donáth Anna pedig az Európai Parlamentben folytatott munkáját érzi prioritásnak.

A Népszava arra is rámutat: korábban konfliktusok voltak Fekete-Győr és Soproni között, az Index 2018 elején egy belső levél alapján arról írt, „Tomi fő politikai célja, hogy legyőzze Andrist”.

A nyári tisztújításon elnökségi tagokat is választanak, a lap információi szerint nem lesznek jelentős változások, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes kerülhet be újként (jelenleg Fekete-Győr, Donáth Anna, Berg Dániel, Buzinkay György és Hajnal Miklós alkotják a párt vezetőségét.)

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felucca
2020. január 05. 19:54
Mielőtt kijavítanak: játék:)
nyugalom
2020. január 05. 13:25
Remek, egy molesztáló meleg nőféle, apukáját is be kellene venniük, sokat tanulhatnának tőlük!
atila68
2020. január 05. 09:15
Nem lesz kihívója... Aha! Kesztyűbábokat nem választják, hanem kijelölik.
llni55
2020. január 05. 09:03
Már a nevüket is lopták, Angliából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!