Magyar Péter-ügy: itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv

2024. április 29. 14:19

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!!” Magyar Péter: „Az egész kormányt megbuktatom, ez lesz az évszázad válása, az ország botránya!”

2024. április 29. 14:19
null

A Mandiner birtokába jutott a HVG által megszerzett teljes rendőrségi jelentés Magyar Péter agresszív fellépéséről, a családját, a feleségét és az intézkedő rendőröket akadályozó magatartásáról. Ijesztő dokumentum. Agresszió, rendőri intézkedés akadályozása, fenyegetés az RTL Klubbal.

A birtokunkba jutott jelentést nem a kattintásvadászat, a pletykaéhség vagy egyéb haszonszerzési célból tesszük közé, hanem azért, mert hosszas mérlegelés után úgy gondoljuk, hogy a közvéleménynek, különösen Varga Judit már több mint 1 millió néző által látott interjúját és Magyar Péter arra adott reackióját követően, joga van megismerni, hogy a hatóság részéről közvetlenül eljáró, szem és fültanú rendőr mit tapasztalt azon az ominózus decemberi napon, amelyről korábban a HVG-s Dezső András már beszámolt, és amelyről Magyar Péter hol azt állítja, hogy „hamis állítások tömkelegét tartalmazza”, hol azt, hogy „az egész történés egy megrendezett színjáték” volt. Cikkünk tehát a közvélemény tisztánlátását segíti.

Közérdek, hogy ismertté váljon, hogy a napokban gyermekvédelmi tüntetést szervező, országosan ismert, vezető politikai szerepre pályázó, választáson indulni kívánó Magyar Péter miként viselkedik családi körben, miközben épp politikai ellenfeleit vádolja azzal, hogy azok családbarátnak, kereszténynek és gyermekbarátnak hazudják magukat.

Az anyagot összevetve a HVG által lehozott részletekkel nyilvánvaló, hogy a lap tompítani próbálta a hivatalos jelentést. Ők csak  „heves viselkedésről”, „veszekedésről” írtak.

Varga Judit kiáltását is lehetett hallani: „Engedj el!”

Eközben a jegyzőkönyvet rögzítő rendőr hangsúlyosan kiemelte, hogy a lakásból folyamatos kiabálást, koppanást, csattanásokat lehetett hallani, ráadásul fokozódó mértékben. A rendőr hivatalosan rögzítette azt is, hogy Varga Judit kiáltását is lehetett hallani: „Engedj el!”

A teljes jegyzőkönyv ismeretében érthető Magyar Péter pánikreakciója, amikor megpróbálta letiltani a cikket. Azt például, hogy trágár kifejezésekkel illette gyermekei édesanyját, a rendőri felszólításoknak nem engedelmeskedett, a hatóság munkáját akadályozta, Varga Juditot pedig személyi szabadságában próbálta korlátozni. Annak ellenére, hogy a felesége többször határozottan követelte: „Engedj el!”

Ahogy az intézkedő rendőr leírta: 

Magyar „végig agresszívan, fenyegető és megfélemlítő módon viselkedett”. 

Magyar Péter megfenyegette az intézkedő rendőrt is, aki igyekezett Varga Judit testi épségét és szabad mozgását biztosítani. Azt kiabálta, hogy a feletteseinél fel fogja jelenteni, azt állítva, hogy valamiféle „emberrablás” zajlik, a rendőrök „el akarják rabolni” a gyerekeit.

Magyar azzal fenyegetett, hogy hívja az RTL-t

Közölte, az egész kormányt meg fogja buktatni, óriási botrányt fog csinálni. Fenyegetőzött, hogy azonnal felhívja az ismerőseit a médiában, kihívja az RTL Klub stábját és a Facebookon élőben közvetíti az eseményeket. Kijelentette, hogy a „közvetítésben” meg fogja alázni a feleségét és tönkreteszi a politikai karrierjét. Idézet a jegyzőkönyvből: „Az egész kormányt megbuktatom, ez lesz az évszázad válása, az ország botránya!”

Takarodj! – kiáltotta később az intézkedő rendőrnek, aki közölte vele, hogy szolgálati kötelessége megóvni a miniszter életét, testi épségét és emberi méltóságát.

Varga Judit a jegyzőkönyv szerint kérlelte, hogy engedje el, szabad mozgásában ne korlátozza, miközben mindvégig igyekezett nyugtatni, jobb belátásra bírni. Amikor Varga Judit távozni próbált, ahogy a jegyzőkönyv rögzíti, Magyar Péter „folytatta trágár, gyalázkodó, fenyegető stílusban a kiabálást”, és akadályozni próbálta felesége távozását.

Miután az intézkedő rendőrnek sikerült a „védett személyt” az agresszív fellépéstől megóvva autóba ültetni, Magyar Péter beült egy másik autóba és keresztbe állt a rendőrség kocsija előtt. Az autóból továbbra is folyamatosan „kiabált és fenyegetőzött”, azt állítva, hogy testőrök el akarják rabolni a gyerekeit. Aztán kiugrott a kocsiból és megpróbálta kinyitni a rendőrségi autó ajtaját. Miután a kocsi oldalazva megpróbálta megkerülni Magyar Péter autóját, ő egy „hirtelen manőverrel újra keresztbe állt”. Közben folyamatosan „ordibált és fenyegetőzött”. Végül a kukákat félretéve sikerült elindulnia a rendőrségi járműnek, de Magyar Péter üldözőbe vette, a Kútvölgyi úton egy hirtelen manőverrel elé vágott és nagy sebességgel megelőzte. Ahhoz a lakáshoz mentek, ahonnan Varga Judit el akarta hozni a gyerekeit, hogy biztonságos helyre, a szüleihez vigye őket.

A lakás előtt Magyar Péter ismét folytatta a „trágár kiabálást”, feleségének ismét az ordította, hogy hívni fogja az RTL Klubot, és meg fogja szégyeníteni őt, miközben a rendőröket ismét emberrablással vádolta meg. Elővette a telefonját, és miközben ismételten a kormány megbuktatásával fenyegetőzött, videófelvételt készített a rendőrről. A rendőr felszólította, hogy hagyja abba, Magyar eközben „menekülni kezdett”, és folytatta a videózást. A rendőr határozott felszólítására végül eltette a telefonját, de továbbra is inzultálta a rendőrt és fenyegetőzött.

A házból eközben kijött Varga Judit sógora, aki szintén próbálta Magyar Pétert lebeszélni az agresszív fellépésről, hiába.

Végül Magyar eltávozott a helyszínről. Varga Judit pedig ezután találkozhatott a gyerekeivel, akiket rendőri biztosítással elvitt a szüleihez Miskolcra.

A rendőri jelentés teljes szövege az alábbiakban olvasható.

***

***

***

Frissítés:

Cikkünk megjelenését követően Magyar Péter Facebook-kommentben a következőt írta (a szöveget változtatás nélkül közöljük):

Igen, ez még mindig az a hamisított jegyzőkönyv, aminek a 90 %-ka hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az js, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.

Magyar Péter országjárása szentgotthárdi állomásán is reagált cikkünkre. A politikus ajánlja olvasásra cikkünket, szerinte a cikk csak visszahozza azt a narratívát, hogy ő „nőverő és pszichopata”, „és most újra felmelegítik, mint valami új hírt”.

Újabb frissítés:

Magyar Péter után a HVG-től nemrég a távozását bejelentő Dezső is reagált. A jelentésről író újságíró a Telex kérdésére megerősítette,

a lapunk által ismertetett jelentés megegyezik a hozzá korábban eljutott jelentéssel.

Hozzátette, kutatásai alapján a jelentés valóban azon a napon készült, ami a dokumentumban is szerepel, ahogy azt is ellenőrizte, hogy Varga Judit valóban személyi védelem alatt állt azon a napon.

 

Összesen 1011 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. május 01. 08:59
Most van az, hogy sajnáljuk a bukott korrupt Jucit!!!!! Nemzeti Pedofidesz ::::: Isten , haza , pedofília!!!!!!!!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. május 01. 02:00 Szerkesztve
A valóságban így néz ki egy rendőri jegyzőkönyv: A sértet vélelmére az elkövető az elkövetési tárgyal a sértett harmadiziglen sérelmeszte, majdan önkezűleg az elkövető irányába intézkedést bonyolítot, amitűl az elkövetű elen cselekményi intészkedést foganyosítotam a védet szeméj védelmébe érdekébe a szolgálati fegyveremel egyetembe.
vensarkanygyik61
2024. április 30. 21:01
Durvára nem érdekel, magánügy! Viszont azt hallottam, hogy a Feri részegen veri a Klárit!
kaqxar
2024. április 30. 18:28
Ez hogy kerülhetett nyilvánosságra? Hogy működik a BM, hogy egy titkos dokumentumot politikai célból a HVGnek kiad Pintér? Ezek után hogy lehet számon kérni M. Pétertől a hangfelvételét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!