Visszaélhetett hatalmával az LMBTQ-párti ír miniszter

2023. március 07. 15:01

A vállaltan homoszexuális ír család- és ifjúságügyi miniszter különböző állami finanszírozású programoktól vont el pénzeket, hogy LMBTQ-projekteket finanszírozzon.

2023. március 07. 15:01
null

Roderic O'Gorman Írország gyermek- és fogyatékosságügyi, esélyegyenlőségi, integrációs és ifjúsági minisztere visszaélhetett hatalmával, amikor a nőket, az őshonos, valamint a roma kisebbséget támogató programoktól vont el pénzeket, amiket LMBTQ-projektekre költött volna.

O’Gorman harcos támogatója olyan liberális témáknak is, mint a tömeges bevándorlás, valamint

határozottan kiállt amellett, hogy az általános iskolákban „transznemű témákról” tanítsanak.

Továbbá támadta azokat az országokat is, ahol kritizálják az LMBTQ-mozgalmat.

Az Irish Independent beszámolója szerint a miniszter összességében 1,1 millió eurót (415 millió forint) akart elvonni olyan projektektől, amelyeknek a költségvetési forrása már el volt különítve.

A miniszter által kedvezményezett programok között volt többek között a „vidéki közösségi infrastruktúra fejlesztése, befogadóvá tétele az LMBTQ-személyek számára”, valamint „az LMBTQ-szolgáltatások hiányosságainak kezelésére és a meglévő LMBT- közösségi szervezetek támogatására” című projektek.

O’Gorman ezeket olyan programok rovására támogatta volna, amelyek a katolikus intézmények által a 20. században áldozattá vált ír nők támogatását, valamint az ír őshonos traveller kisebbség és a roma kisebbség támogatását célozták volna.

A támogatott szervezetek között volt a Transgender Equality Network Ireland (Írországi Transznemű Egyenlőségi Hálózat), amely korábban többször is elmulasztotta benyújtani a pénzügyi beszámolóját.

Peader Toibín ír parlamenti képviselő, az Aontú életpárti párt vezetője azt mondta, hogy

A miniszter szóvivője megvédte O’Gormant: a zöldpárti politikus szerint a támogatások átcsoportosítása az LMBTQ-projektek felé teljesen szabályos volt.

 

Nyitókép: greenparty.ie

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. március 07. 23:44
Írek. Valami újabb?
Reszelő Aladár
2023. március 07. 19:48
Nálunk egy 3 gyerekes édesanya, akiből Államelnök lett. Ott egy vállaltan homár csávó, aki lmbtq-vá tenné a világot. Ez a családfelfogás apró különbsége náluk és nálunk. Az írek meg fogják dönteni az abortusz legalizálása és az aktív eutanázia legalizálása közt eltelt legrövidebb idő csúcsát, illetve náluk veszít majd egységi idő alatt a legtöbb hívet a katolikus egyház. Írország az új világrend mintaprojektje.
zordmorgo
2023. március 07. 19:21
Rohadt buzi.
Takagi
2023. március 07. 18:22
Mit szól ehhez az IRA? Mi lett az Írekkel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!