Szabályos gólt vettek el a Bayerntől? – Tuchel és a játékosok is kiakadtak (VIDEÓ)

2024. május 09. 13:31

A Real Madrid jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután tegnap este 2-1-re legyőzték a Bayern München csapatát. A mérkőzés utolsó perceiben azonban egy szabályosnak tűnő gólt vettek el a német csapattól, ami hatalmas felháborodást váltott ki a mérkőzés után a bajor és a semleges szurkolók körében.

2024. május 09. 13:31
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24

Kép forrása: Clive Brunskill/Getty Images

Tegnap este csapott össze a Bajnokok Ligája elődöntőjében a spanyol Real Madrid és a német Bayern München. A párosítás első meccsén, Münchenben 2-2-es döntetlen született, így a szurkolók egy nagyon izgalmas és rendkívül kiélezett mérkőzést várhattak a madridi visszavágótól.

A mérkőzés nem is okozott csalódást; hatalmas Manuel Neuer védések után a Bayern szerzett vezetést, a csereként beállt – egyébként a Real Madriddal is összeboronált – Alphonso Davies a 68. percben egy szép ellentámadás végén talált a kapuba. A Real Madrid a 88. percben, az addig brilliánsan védő Neuer hatalmas hibája után egyenlített a szintén csereként beállt Joselu révén, aki a 91. percben szerzett találatával meg is fordította a mérkőzést. A hosszabbítás utolsó perceiben azonban a Bayern középvédője, de Ligt a Real Madrid kapujába talált, azonban a partjelző lest intett, amit a játékvezető, a lengyel Szymon Marciniak, késedelem nélkül be is fújt. Ez hatalmas hibának bizonyult, ugyanis a lassítások alapján egyáltalán nem biztos, hogy a szituációt leshelyzet előzte meg. Miután azonban a játékvezető de Ligt lövése közben fújt bele a sípjába, a VAR nem tudta újranézni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Íme a kérdéses szituáció, ahol a 40-es mezszámú Noussair Mazraoui a partjelző szerint lesen tartózkodott:

 

A holland válogatott Matthijs de Ligt így nyilatkozott a mérkőzés után: „Ha les, akkor les volt. De úgy gondolom, hogy a szabályok világosak a fociban; ha egy leshelyzet nem egyértelmű, mint ahogyan ez sem volt az, mert még most sem tudom az volt-e, folytatni kell a játékot. Az utolsó percben egy ilyet fújni, szerintem ez egy hatalmas hiba, ez szégyen.”

A holland válogatott védő azt is nyilatkozta, hogy a mérkőzés után a partjelző elismerte a hibáját, és bocsánatot kért tőle.

A Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel ezt mondta a meccs utáni interjúban:

„Katasztrófa. Teljes katasztrófa. A Real Madrid második góljánál hagyták, hogy játszanak tovább. Ez az egyértelmű szabály, hagyni kell a játék folytatását. Az első hibát a partjelző követte el, a másodikat a játékvezető (a Bayern által szerzett, meg nem adott gólnál – a szerk.). Ez a szabályok egyértelmű megszegése volt. (...) A partjelző bocsánatot kért, de ez nem segít.”

Ez nem a bocsánatkérések ideje, ez az elődöntő.”

 – tette hozzá a német vezetőedző. 

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti röviden reagált a meccs utolsó perceiben kialakult szituációra; „A leshelyzet szituációját könnyű megmagyarázni. Talán nem volt az. De a játékvezető belefújt a sípjába, mi pedig megálltunk.”

Az így döntőbe jutott Real Madrid a Borussia Dortmund ellenfele lesz június elsején, Londonban. 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­­g­­­a­­­z­­i n­­i­­m­­­f­o­­m­­á­­­n­­­i­­­á­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Zjzj
2024. május 09. 19:53
A les lefujasa hiba volt, de nem lehet “meg nem adott” golrol beszelni, mivel a labda a lefujas utan kerult a haloba, amikor a Real jatekosai mar lealltak.
angolpuska
2024. május 09. 19:50
A 90+13-ik percben lesgól született. Miért tartott ilyen sokáig a meccs? Miből gondoljátok, hogy a bajorok győznek, ha megadják a lesgólt? A vereséget néha el kell ismerni, ne legyetek barca szurkolók. Hala Madrid.
lefty67
2024. május 09. 18:54
Nem hittem a szememnek! Hányszor morgunk meccsen, hogy 5 méteres leseknél kivár a partjelző, aztán ha a csatár mégis rárajtol a labdára elkezd lengetni! Itt meg határesetnél csípőből lefújják? Nem tudom, hogy megvették-e őket, de Marciniakot meg a partjelzőt örökre el kell tiltani!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!