Nagy kérdés: ki lesz nyártól az Újpest edzője?

2024. május 09. 10:50

Mészöly Géza szerződése lejár, és a hírek szerint nincs benne hosszabbítási opció. Lőw Zsolt biztosan nem érkezik. Az új tulajdonos egyelőre nem foglalt állást. Mutatjuk, kik jöhetnek szóba!

2024. május 09. 10:50
null

Nyitókép: Facebook/Újpest FC

***

Két fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította a bennmaradását az Újpest a labdarúgó NB I-ben. A IV. kerületi együttes új vezetősége és tulajdonosi köre immár tervezheti a csapatot a következő élvonalbeli idényre. A keretben jelentős játékosmozgás várható, s minden bizonnyal a vezetőedző személye is változni fog. Egyelőre csend honol a Megyeri úton...

Megy vagy marad?

Információink szerint Mészöly Géza vezetőedzőnek az idény végén lejár a szerződése Újpesten, és mivel a megállapodás nem tartalmaz opciót, a szakemberrel újra meg kell állapodnia a klubnak, ha az új vezetés vele képzeli el a folytatást. Úgy tudjuk, erről még nem tárgyaltak a felek” – írja a Nemzeti Sport. A klub semmilyen információt nem közölt a tréner helyzetéről, további sorsáról, de még a mértékadó Transfermarkton is csupán annyi szerepel, hogy

 hivatalosan idén február 8.-án nevezték ki, arról nincs adat, meddig szól a szerződése.

Ami tény, az 57 éves szakember még Roderick Duchatelet regnálása idején váltotta Nebojsa Vignjevicset, azaz még a tulajdonosváltás előtt. Persze az sem kizárt, hogy már az új vezetésnek is volt némi beleszólása az edzőkérdésbe... Az is igaz, hogy Mészöly adott némi lendületet a liláknak, de hiába a DVTK elleni 7-0 és 2-1, illetve a Puskás és a Paks idegenbeli legyőzése, tartósan nem tudott jól teljesíteni a Ferencvárostól például hazai pályán 5-0-ra kikapó gárda. 

Ezt is ajánljuk a témában

Jelöltek, önjelöltek

Amennyiben az Újpest FC új tulajdonosa, a mol-csoport komolyan gondolja a megújulást, minden bizonnyal új vezetőedzővel képzeli el a folytatást. Ahhoz, hogy a lehetséges jelöltek bő listáját szűkíteni tudjuk, legalább azt tudni kellene, milyen keretet tervez, és milyen felfogású trénerben gondolkodik a vezetés. Ha például továbbra is sok lesz a légiós, logikus lehet külföldi edzőt választani. Hosszabb távú, türelemmel párosuló építkezéshez akár fiatal, ambiciózus magyar szakember is szóba jöhetne. S akkor még nem említettük, hány neves edző van munka nélkül, mint Pintér Attila, Kondás Elemér vagy a ferencvárosi érzelmű Máté Csaba. Utóbbi érkezése elvi okokból nem lehetséges, ahogy más miatt  – az Újpesthez ezer szállal kötődő – Lőw Zsolté sem. A Bayern Münchennel BL-elődöntőig jutott, onnan nyáron távozó másodedző lapunknak nyilatkozott arról, keresték a lila-fehérek.

„Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem. Beszélgettünk sok mindenről, s abban egyeztünk meg, hogy kapcsolatban maradunk. Nagyon kecsegtető, és jólesik, hogy bárki is gondolt rám. Bár hozzám ilyen hírek csak most jutottak el. Azt viszont ki tudom jelenteni, hogy a tulajdonosokkal folytatott beszélgetés során ilyesmiről szó sem volt. 

Az gondolom, nem most van itt az ideje, hogy én az Újpest edzője legyek.

Ezt is ajánljuk a témában

Sorcsere lehet

Ami a játékoskeretet illeti, a különböző fórumokon gyakran írnak arról, hogy a jelenlegi játékosok egy része nem üti meg a megfelelő szintet. Nem feltétlenül ezzel párhuzamosan 6 labdarúgó (Matija Ljujics, Vincent Onovo, Banai Dávid, Simon Krisztián, Branko Pauljevics, Sztefan Jevtovszki) szerződése lejár, sorsuk egyelőre kérdéses. Eddig egyetlen igazolást jelentettek be a megyeri úton, a kieső Mezőkövesdtől érkezik az olasz kapus, Riccardo Piscitelli. 

Kemény kritikát fogalmazott meg a mandinernek az Újpesttel kilencszeres magyar bajnok Nagy László, aki szerint komoly vérátömlesztésre lenne szükség.

„Legalább a fél csapatot ki kellene cserélni, de lehet, hogy még ennél is többet. 

Ezeknek a focistáknak a nagy része egyszerűen nem ide való. 

Öt-hat meghatározó játékost mindenképpen kellene igazolni a nyáron, olyanokat, akik valóban segíteni tudnak.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­­g­a­­z­i n­i­­­m­­­f­o­­­m­­á­­­n­i­­­á­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
tintapaca
2024. május 09. 16:59
Attól tartok, hogy az FTC példáját tartják a siker kulcsának: külföldi lehetőleg balkáni haramjavezér külsejű edző, rengeteg külfödli játékos - minél sötétebb bőrű annál jobb, stb. Pénz nyilván lesz,ezért - a visszaosztási mókák miatt , ez valószinű. Pedig jobb lenne hosszútáűvon, hazai játékosokkal csapatot építeni, és nem a gyors sikerre törekedni.
oberennsinnen49
2024. május 09. 11:33
2-3 éves projektet kell tervezni. Abba bele kell férjen fiatal magyar játékosok összegyűjtése az ország, a Kárpát-medence területéről, - kb. 20-30 fő, 16-22 évesig - akiket felváltva, 4-6-os csoportokban együtt edzetni a profi kerettel hét közben, hét végén pedig az NB-iii és az ifibajnokság a helyük. Kb. 10 új játékos kell, de ezek nagy része magyar kell legyen. A többi lehetőleg északi országból, dán, norvég stb. A 2-3. év végére - 2026-27 - egy acélos, többségében MAGYAR KERET, 8-9 magyar kezdővel harcba szállhat a nemzetközi indulásért. És onnan új időszámítás, új projekt kell. Most ideiglenes szerződéssel kellene sportigazgatót, mellé stábot hozni, de ez már a sportigazgató hatáskörét döntően érinti. ÉVENTE nyomon követni, elemezni: mi volt a cél, mit értünk el, hol tartunk? A vezetőséget éves szerződéssel, megújítható opcióval. Mészöly Géza maradjon a klubnál, hogy milyen poszton, azt innen nem tudom eldönteni, de ő akár az Utánpótlásnál is, jó választásnak tűnik. Hajrá UDTE!
zsellér péter
2024. május 09. 11:00
Bölönit hozzák de a játékosok fontosabbak , ezzel a gárdával senki se tud eredményt elértni Viszont ne a Fradi szégyenteljes útját válassza az UTE - Ne legyen migránscsapat , legyen szerethető csapat , MAGYAROKAT AZ UTE-be Mutassuk meg a Zsoldosvárosnak (FTC ) hogy Magyarokkal is lehet eredményt elérni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!