Csaknem lenullázta a vírus a kanadai bevándorlást, a gazdaság is leállhat

2020. szeptember 08. 11:06

A Kanadába irányuló bevándorlás közel kétharmadával zuhant a második negyedévben, mivel korlátozások voltak hatályban, ami a Bloomberg szerint az egész gazdaságra negatív hatással lesz.

2020. szeptember 08. 11:06
null
Bakajannisz Péter

A lap kiemeli, hogy Kanada mindösszesen 34260 állandó lakost fogadott be áprilistól júniusig a legfrissebb kormányzati adatok szerint, ami jóval kevesebb az előző év azonos időszakában érkező 94275 bevándorlóhoz képest. Összességében 64 százalékos csökkenésről számolt be a hatóság.

A Bloomberg szerint az elmúlt évek magas szintű bevándorlása kulcsfontosságú eleme a kormány stratégiájának. A kormány célja a munkaerő növelése és az elöregedő társadalom „frissítése”. A bevándorlás által vezérelt népességnövekedés különösképpen az építőipart húzta, de önmagában munkaerőpiacra is nagymértékben hatott, amely kritikus egy olyan gazdaságban, amely

gyengélkedő exporttól és üzleti beruházásoktól szenved,

írja a portál.

Jelenleg Kanada fogadja a legtöbb letelepedési kérelmet, de a világjárvány lelassította az adminisztratív folyamatokat, miközben a kormány kijelentette, hogy elsőbbséget élveznek az országba visszatérő kanadaiak, a veszélyeztetett csoportok és a kritikus szolgáltatásokat nyújtó vagy támogató személyek.

Az év első hat hónapjában így a kormány mindössze 103420 bevándorlót engedett be az országba. A Bloomberg szerint ilyen ütemben elmaradhat az év elején kitűzött kormányzati céloktól a bevándorlás szintje, ugyanis Marco Mendicino bevándorlási miniszter márciusban kijelentette, hogy 2020 végére 341000 bevándorlót terveznek befogadni.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2020. szeptember 09. 11:07
Talán mert más a cél... Az eu fehér emberének eltüntetése a fő cél itt nálunk, nem a munkáskéz. Fehér nők keresztezése arab- és fekete férfiakkal. Mivel itt van a legmélyebb kultúra, itt kell elpusztítani. Távol keleten is, de oda nincs még reményük elhatni a társadalom-mérnököknek, mert azok letojják őket számbeli fölényükkel, nem túl demokratikus felépítésükkel.
Besenyő István
2020. szeptember 09. 11:07
" A kormány célja a munkaerő növelése és az elöregedő társadalom "frissítése". " Lószart. A kormány célja a fehérek lecserélése, az angol-francia hagyományok eltörlése, egy homogén (barna) massza-jellegű, gyökértelen, hagyományokkal nem rendelkező - és emiatt könnyen manipulálható - öntudatlan társadalom létrehozása. Magyarán: "új embert" akarnak csinálni. Ismerős? Ellenvélemény, másképpen-gondolkozás esetén, kipellengérezni, megszégyeníteni, ellehetetleníteni (Mao kulturális forradalma ugrik be). A robotpolgár két dolgot kell tudjon: fizesse az adót és fizesse a kölcsöneit. Ennyike.
Akitlosz
2020. szeptember 09. 11:07
"Az év első hat hónapjában így a kormány mindössze 103420 bevándorlót engedett be az országba." Mindössze? Miért szükséges egy ország működéséhez ilyen hatalmas bevándoroltatás? Akkor is fent kellene tudniuk tartani az országot, ha elvándorlás lenne.
EMM195
2020. szeptember 09. 11:06
De hát akkor miért nem viszik az eu-ba igyekvő migriket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!