Sose lesz vége: újabb ígéretet kaptak az ukránok Washingtontól

2024. május 09. 11:56

Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője bejelentette, hogy az Egyesült Államok újabb katonai támogatási csomagot készít elő Ukrajnának.

2024. május 09. 11:56
President Biden Welcomes President Of Ukraine Volodymyr Zelensky To The White House

Nyitókép: Drew Angerer/Getty Images

 

Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője bejelentette, hogy az Egyesült Államok újabb katonai támogatási csomagot készít elő Ukrajna számára – írja Portfolio.hu az Ukrajinszka Pravdara hivatkozva. 

Miller elmondta,

Az egyesült államok azt tervezi, hogy visszatér az Ukrajnának ségítségnyújtás régi üteméhez”

 

Washington hónapokon keresztül nem tudott új katonai csomagot küldeni Ukrajnának, mivel a Kongresszusban nem szavaztak a 61 milliárd dolláros támogatásról. Áprilisban végül megtörtént a szavazás, Joe Biden pedig április 24-én aláírta a segélyt.

Dolgozunk más csomagokon is. Azt hiszem, számíthatnak rá, hogy visszatérünk ahhoz a tempóhoz, amit még a finanszírozási szünet előtt diktáltunk – tette hozzá Miller

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a Szenátus előtt szerdán azt mondta, még túl korai megítélni, hogy az újonnan nyújtott támogatásnak milyen hatása lesz az ukrajnai harcokban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­a­z­­i n­­­i­­­m­­­f­o­­m­á­­n­i­­­á­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Ekerot
2024. május 09. 21:07
rohadnátok már meg globális felforgatók, háborúkon élősködők!
snfbvksan
2024. május 09. 17:36
Annak a támogatásnak a 90%-át már a legalább 10-szeresen túlárazott beszerzésekkel ellopják. A maradékot meg Zelenszkij és haverjai lopják el. De ahogy már máskor is írtam, nézzük a jó oldalát: jobb helyen van a pénz luxuspalotákban, yachtokban, kurvákra, kokainra elköltve, mint gyilkos fegyverekben.
Csigorin
2024. május 09. 14:51
gyilkos biden es aljas szolgaja zelenszki tovabbra se nyugszik, verszomjukat nem tudjak jollakatni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!