Nyugatról odaszúrtak volna Magyarországnak, de hatalmas hibát követtek el

2024. május 10. 09:40

A The Guardiant az nem zavarta, hogyan fogadták Franciaországban Hszi Csin-ping kínai elnököt, de az már nagyon, ami Magyarországon várta.

2024. május 10. 09:40
null

Nyitókép: AFP/Ed Jones

Magyarországon vörös szőnyeggel várták Hszi Csin-ping kínai elnököt, amely ellentétben áll az Európai Unió többi részének óvatosságával Kínával szemben – írja a The Guardian.

A probléma ezzel a megállapítással csupán annyi, hogy Franciaországban is vörös szőnyeggel fogadták a világ egyik vezető hatalmának első emberét – fizikailag és politikai értelemben egyaránt.

Pedig Emmanuel Macron francia elnökről nem mondható el az óvatosság, hiszen ő az, aki már hosszú hetek óta azt szeretné, hogy NATO-katonák jelenjenek meg az ukrán fronton, ami nyilvánvalóan a háború eszkalációját jelentené.

Nem a britek az elsők, akik megpróbálnak úgy tenni, mintha Hszi Csin-ping kizárólag Magyarországon és Szerbiában járt volna – ennek a versenynek a győztesei eddig a franciák, akik azután kezdték el kritizálni a két országot, hogy az elnökük luxusajándékokkal várta a kínai csúcsvezetőt. De a Politico is megtalálta végül a maga narratíváját: a lap szerint Magyarországnak megéri Kínával barátkozni, de Orbán Viktort csak a pénz érdekli.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­a­­­z­­i n­­i­m­­f­­­o­­­m­­á­­­n­i­­­á­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
survivor
2024. május 11. 20:23
Nem hagyják maguk megkéselni a mohamedánoktól, Ujgurisztánban... Nahát..
survivor
2024. május 11. 20:21
Trash5 Jogsértések. ... Indiánok Neger rabszolgák Hiroszaki Drezda-Bagdad-Belgrád
bagira002
2024. május 11. 17:46
Franciák is nagy ajándékkal kirukkoltak az Ursula nem várt nem meghívott személyével. Tárgyalás közben érdekes hangulat lehetett Ursula a kínai elnököt szankcióval megfenyegette . Itt látszik nyugat nem békére törekszik Kínában éppen olyan ellenséget lát mint az oroszokban .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!