Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Elképesztő érvelést hozott össze Kuleba, ezért nem korrupt az ukrán kormány

2024. május 16. 07:52

Ugyanis ha korrupt lenne, akkor szerinte nem áramlana pénz Ukrajnába.

2024. május 16. 07:52

Nyitókép: EUGEN KOTENKO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

***

Az Egyesült Államok komoly figyelmet összpontosít arra, hogy az ukrán elnök által a héten kért további Patriot rakétarendszereket és egyéb légvédelmi eszközöket előteremtse – közölte az amerikai külügyminisztérium azt követően, hogy Antony Blinken miniszter szerdán Kijevben tanácskozott Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel.

A közlemény szerint Antony Blinken hangsúlyozta, hogy a rakétarendszerek és az ukrán légvédelem megerősítése – különös tekintettel Harkiv védelme – „sürgető prioritás”. Hozzátette, hogy a kérdést részleteiben megvitatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A két elnök, Joe Biden és Volodimir Zelenszkij személyes találkozójával kapcsolatban Antony Blinken úgy fogalmazott: „teljes mértékben előrejelezhető”, hogy arra a következő hetekben lehetőség nyílik.

Dmitro Kuleba a közlések szerint utalt arra, hogy a két elnök a közeljövőben aláírhatja az Ukrajna és Egyesült Államok közötti védelmi megállapodást.

Hozzátette, hogy a dokumentum nem az azt aláíró politikai vezetéseket, hanem országukat kötelezi, így véleménye szerint a dokumentumban szereplő hosszú távú amerikai segítségnyújtást Ukrajna számára nem fogja befolyásolni a novemberi amerikai elnökválasztás kimenetele.

Elképesztő érveléssel állt elő Dmitro Kuleba

Az ukrajnai korrupciós helyzetre vonatkozó aggályokról szóló kérdésre válaszul Dmitro Kuleba azt mondta, hogy

ha az annyira súlyos lenne, mint azt egyes jelentések láttatják, akkor a nemzetközi szervezetek nem adnának pénzt Ukrajnának,

valamint az Európai Unió nem nyitná meg a csatlakozási tárgyalásokat, és az Egyesült Államok nem bízna meg Ukrajnában. Megjegyezte, hogy mind az Európai Unió, mind a Nemzetközi Valutaalap elismeri az ukrajnai korrupcióellenes intézkedéseket.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­k­e­­l­­­d­­ ­a­­ ­­s­z­­e­­x­­­i­ ­p­­­u­­n­­c­­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
salmonella
2024. május 17. 12:59
Tehát ha jön a pénz, és én visszaosztok az adományozónak zsebbe, az nem korrupció. Már értem (karigeriéknél ez már bevált).
Nasi12
2024. május 16. 11:15
Eva kaili mennyit küldött?
Dixtroy
2024. május 16. 09:51
Nem vagyunk hazudósok, mert ha hazudósok lennénk, azt őszintén megmondanánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!