Az oroszok állítják: tudják, hogy ki szervezte meg a Fico elleni merényletet

2024. május 17. 08:34

Az egyik orosz szakértő szerint Washington és Brüsszel megfélemlítené a nemkívánatos politikusokat, az olasz lap viszont azt írta, a szlovák kormányfő lelövése „isteni ajándék” Oroszországnak.

2024. május 17. 08:34
null

Nyitókép: AFP/RTVS

A Robert Fico elleni merényletet nyugati titkosszolgálatok szervezték meg, hogy megfélemlítsék a Washington és Brüsszel számára nemkívánatos európai politikusokat – véli Alekszej Jarosenko politológus a Gazeta tudósítása alapján. A Politikai Folyamatok Szakértői Támogató Központ vezetője szerint a támadás jelzésértékű volt, és elsősorban a szlovák kormányfő oroszbarát álláspontja eredményezte.

Az oroszbarát álláspont nem elfogadhatatlan az európai átlagemberek szemében. Az orosz álláspont a tradicionális nyugati elit számára elfogadhatatlan

– jelentette ki a szakértő.

Hozzátette, a nyugati elit mindent megtesz, hogy megakadályozza az olyan független politikusok hatalmon maradását, mint Fico vagy Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Eközben az olasz La Repubblica feltette a kérdést, hogy Orbán Viktort is megtámadhatják-e? A lap azt állítja, Fico lelövése „isteni ajándék” Oroszország számára, mert így ruszofóbiával vádolhatja Nyugatot. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­k­e­­l­d­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­e­­­x­i­­ ­­­p­u­n­­­c­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
valerian-0
2024. május 17. 23:15
Tommaso 2024. május 17. 10:57 Remélem, a TEK fokozottan védi szeretett miniszterelnökünket, mert nagy veszélyben van. Ugyanis Európában manapság lövik a nemzetét és szövetségeseit eláruló, ruszkicsicska politikusokat. Éjjel megy érted a TEK. Vén bolond. Én már többször is figgyelmeztettelek, hogy tartsd a szád. Az IP címed nyilvános te barom.
csapláros
2024. május 17. 20:33
Ezek mind értelmetlen marhaságok. ..."nyugati titkosszolgálatok szervezték meg, hogy megfélemlítsék a nemkívánatos európai politikusokat"... Azok azután majd JÓL BE IS SZARNAK, és önként és dalolva fogják országukra húzni a LIBERÁLNÁCI DIKTATÚRA vizes lepedőjét...Kac-kac. Semmint, hogy meglovagolva a terrorista merényletet a maguk malmára hajtva a vizet még nagyobb győzelmet arathassanak 3 hét múlva a választásokon... Oroszbarátozik a balfasz ruszki, összekeverve pragmatikumot a szoci időkkel, amikor Magyarországra RÁKÉNYSZERÍTETTÉK az internacionalizmust, miközben a tót, oláh, rác komcsik nagyobb gyűlölettel gyilkolták a magyarjaikat, mint a nácik a zsidókat!? ÜZLET van és az, hogy Szlovákia és Magyarország is kinőtt abból hogy TOVÁBBRA is a Nyugat gyarmata legyen és ebbéli törekvésében az ördöggel (pl. mi egymással) is szövetkeznek. A hülye olasz is a Marsról jött, mert a ruszofóbiát már 2014-től beleplántálták a Nyugatba a new-yorki kazár, háborút kirobbantó uzsorások.
cccbasatu
2024. május 17. 13:39
Várható hogy terrortámadások lesznek főképpen Magyarországon,Szlovákiába és Szerbiába ,de ilyen támadások várhatók az EU minden tagországába És Anglia és az USA sem marad ki belőle.Persze az oroszokra fogják majd meg az iszlámra de a végrehajtók háztáji ukránok és szélbalosok a nyugati titkosszolgálatok szervezésébe lesznek.Főleg az angolok keverik a szart és szervezik,végrehajtják azokat! Tehát nagyon precízen felderíteni őket és bezárni mind időbe! Egyébként célszerű a gyanúelemeket angolokat időbe kizavarni Magyarországról.Aljas gyilkos rabló hazug népség.Csodálkozom hogy az arab frontországok még mindig nem büntették meg az Angolokat és hazug USA-t és cinkosaikat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!