Kőkemény vád: a Nyugat ölbe tett kézzel nézi az orosz gyilkolászást, és inkább Izraelt segíti

2024. április 20. 08:19

Zelenszkijék szerint a Nyugat döntéshozói kettős mércét alkalmaznak.

2024. április 20. 08:19
14 people died and 61 people injured in Russia's missile attack on Chernihiv

Nyitókép: Tűzoltók dolgoznak az ukrajnai Csernyihiv elleni, április 17-i orosz rakétatámadást követően, amelyben jelentések szerint 14 ember meghalt és 61 ember megsérült (Viacheslav Ratynskyi / Anadolu via AFP) 

***

Oroszország e heti gyilkos csapásai után ukrán tisztviselők a Nyugat támogatását kérték számon; 

szerintük e tekintetben kettős mérce tapasztalható Izrael javára. 

írja a Washington Post elemzője.

Hiszen – panaszolják az ukránok –, amíg a Nyugat az iráni drónok és rakéták leszedésében segítséget nyújt Netanjahúéknak, addig ölbe tett kézzel nézik, hogy az orosz hadsereg a harcvonaltól távol bevásárlóközpontokra és lakóházakra lő Ukrajnában. Ishaan Tharoor elemző úgy véli, Zelenszkijnek más miatt is főhet a feje. Csernyihiv városában legalább tíz ember meghalt és többen megsebesültek a hét közepén végrehajtott orosz rakétatámadásban, ami az ukrán elnök szerint azért következett be, mert országa nem kapott elég légvédelmi eszközt.

Mint ismeretes, a potenciális amerikai támogatás nagy része – hatvanmilliárd dollár értékben – a kongresszus jóváhagyására vár, miközben Kijevnek elsősorban tüzérségi lövedékekre, illetve többek között vadászgépekre és légvédelmi felszerelésekre lenne szüksége amellett, hogy egységei is fáradnak – egyre fogynak a győzelmi esélyeik. A nyugati döntéshozók azonban elég óvatosan fogalmaznak ez ügyben, a brit külügyminiszter például azt mondta,

 „ha el akarjuk kerülni a háborút Európában, a NATO-csapatok nem keveredhetnek közvetlen konfliktusba az oroszokkal”. 

A litván fő diplomata viszont azt mondta, Kijev nem tesz mást, mint amit eddig, vagyis két éve ugyanazt a támogatást kéri, miközben nem tudja felfogni, a Nyugat most miért bánik vele másként, mint Izraellel.  

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­­g­­­ö­s­­ ­­­l­á­n­­­y­­­o­k­­­ ­­v­­á­­­r­­n­­­a­­k­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Abraka
2024. április 23. 12:57
Nem inkább az gyilkolássza az ukránokat, aki az utcáról a frontra raboltatja őket?
Mich99
2024. április 21. 02:21
Zselé szemétkedik a támogatóival! pedig most is 8-szor annyi segélyt kap, mint Izrael...!
Syr Wullam
2024. április 20. 15:16
"A litván fő diplomata viszont azt mondta, Kijev nem tesz mást, mint amit eddig, vagyis két éve ugyanazt a támogatást kéri, miközben nem tudja felfogni, a Nyugat most miért bánik vele másként, mint Izraellel." Erről kellene a DK-sokat kérdezni. Vagy az MSZP-seket. 🤭
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!