Trump újból halasztásra játszik egyik büntetőügyében

2024. március 01. 20:10

A volt elnök ügyvédjei szerint hiba egy olyan per, amire a választások előtt kerül sor.

2024. március 01. 20:10
Republican National Convention: Day Four

Donald Trump pénteken a floridai szövetségi bíróságon arra kérte a bírót, hogy halassza el a titkos iratokkal való visszaélés vádjával indított büntetőperét – olvasható a Reuters hasábjain.

Az elnök ügyvédjei közölték Aileen Cannon amerikai kerületi bíróval, hogy a tárgyalást május 20-ról augusztus 12-re kellene halasztani, ami azt jelentené, hogy a november 5-i elnökválasztás előtti hetekben kell bíróság elé állnia. A szövetségi ügyészek szerint a tárgyalásnak július 8-án kell kezdődnie, mindössze egy héttel a republikánus jelölőgyűlés előtt, ahol Trumpot várhatóan pártja elnökjelöltjének nevezik ki. 

„Továbbra is nagyon hiszünk abban, hogy egy olyan per, amelyre a választások előtt kerül sor, hiba, és nem szabadna megtörténnie

– mondta Todd Blanche Trump ügyvédje Cannonnak.

Jay Bratt szövetségi ügyész szerint a Trump ügyvédjei által felvetett augusztusi tárgyaláskezdés célja, hogy megzavarja két másik büntetőügyet, amelyek tárgyalására ebben az időszakban kerülhet sor. 

Trump mind a négy büntetőeljárását igyekezett elhalasztani, mert győzelme esetén ezt az ügyet és egy másikat leállíthatná.

Bevált stratégiája az elnöknek

Donald Trump késleltetési taktikája már korábban is bejött, hiszen hétfőn kellett volna megkezdődnie a tárgyalásnak azokban a szövetségi vádakban, amelyek szerint Trump törvénytelenül próbálta megdönteni a 2020-as választási vereségét a demokrata Joe Biden ellen. De ezt határozatlan időre elhalasztották, amíg 

az amerikai legfelsőbb bíróság megvizsgálja érvelését, 

miszerint nem lehet felelősségre vonni az elnökként tett intézkedései miatt. Trump hasonló alapon próbálja elérni a titkos dokumentumok ügyének elutasítását.

Nyitókép: Chip Somodevilla/Getty Images
 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­g­ö­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­y­o­­k­­­ ­­­v­á­­r­­n­­a­­­k­­­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. március 03. 08:57
Pojáca.
europész
2024. március 02. 04:37
Azt hiszem jo lesz ha azok a demokratakat kiszolgalo jogaszok ugyvedek akik Trump ellehetetleniteseben serenyen resztvettek lassan kezdhetik az utilaput a talpukra kotozgetni.Mar a szarnyaikat is noveszthetik mert repulni fognak a valasztasok utan.
mreinstand-2
2024. március 01. 23:03
Ha nem lenne Polt, Orbánnak még ennél is több ugye lenne. Ezért nézi a bűnöző trump csorgó nyállal a magyar illiberalizmust, ahol a vezér bármit megtehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!