Most, hogy a balliberálisok vezetik Lengyelországot, már nincs is gond velük Brüsszel szerint

2024. február 29. 10:11

Jobboldali politikusok szerint Brüsszelnek fel kellene hagynia a radikálisan baloldali ideológia és világnézet agresszív népszerűsítésével.

2024. február 29. 10:11
Ursula Von Der Leyen And Alexander De Croo Visit Warasw

Az Európai Parlament a minap fogadta el a bizottság jogállamisági jelentéséről szóló jelentését, azonban a Magyar Nemzet cikke szerint a lengyelországi passzusokat szemfülesen átkeretezték a jelentéshez fűzött módosítókban. Az ülésen nem túl nagy meglepetésre előjött a hazánkkal nem finoman sem szimpatizáló Sophia in ’t Veld képviselő nevével fémjelzett jelentés az Európai Bizottság 2023. évi jogállamisági jelentéséről. 

A holland politikus a jelentésről még külön sajtótájékoztatót is tartott a vita előtt. Az Európai Parlament jelentése az Európai Bizottságot is megdorgálja, amiért fel mertek oldani bizonyos forrásokat Magyarországgal szemben. 

„Ami viszont rendszerhibát okoz, hogy a brüsszeliták által évek óta görgetett jogállamisági mizériában Lengyelország is rendszeresen szerepel, mint elrettentő példa. A politikai garnitúra váltásával azonban Brüsszelnek hirtelen szinte semmi kifogásolnivalója nem maradt Lengyelországgal szemben” – emlékeztet a Magyar Nemzet. Kiemelték, hogy ami a jelentésben eddig Lengyelország volt, az mostanra „korábban Jog és Igazságosság párt vezette kormánnyá” módosult – utalva a nemrég bekövetkezett kormányváltásra. Az uniós intézmény képviselői a jelentésében kiemelték, hogy vannak olyan problémák, amelyek egészen csak addig álltak fenn Lengyelországgal szemben, míg át nem vette Varsóban a vezetést Donald Tusk. A képviselők megtartották az elengedhetetlen show-műsorukat is, majd megszavazták a jelentést a Tusk-kormányt mosdató módosítókkal együtt. 

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerint az élethez és halálhoz kapcsolódó ügyek, mint a család, a házasság vagy a gyermekeink nevelése évezredes normákból indul ki, ennek fényében az ezekről való döntés a tagállamok szuverén joga és nem az Európai Parlament az a szerv, aki meghatározhatja ezeket a kérdéseket. 

Teljesen helytelen a politikai és erkölcsi vitákat jogi vitáknak álcázni, és szankcionálni azokat, akik továbbra is a hagyományos értékeket védik. Brüsszelnek fel kellene hagynia a radikálisan baloldali ideológia és világnézet agresszív népszerűsítésével, mert ez tönkreteszi az európai együttműködést” 

– zárta felszólalását a Fidesz EP-képviselője.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. február 29. 12:59
Bizony hapsikáim, az összes ilyen szarság rég ki lett ütve ti azt már évek óta csak hiszitek hogy ebből még bármi is megy. Azért vannak a gondok, azért csak a látszat megy, miközben legszívesebben TÉNYLEG fellógatnának benneteket az első fára azért amit tettetek.
contractor-2
2024. február 29. 12:50
Kattanjunk már le a lengyelekről! Az elmúlt 20 évben se érdekeltek, még annyira se, mint a svédek, vagy a finnek.
Kybon
2024. február 29. 12:13
A ballipcsik rettegnek.
megmond6tom
2024. február 29. 10:34
Kíváncsi vagyok, hogy a többségében normális lengyelek meddig tűrik tuskó ámokfutását. Az az érzésem hamarosan megtapasztalja, milyen az száműzetésben élni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!