Eltévedt vagy turnézik? Írországi kocsmában szónokol Joe Biden

2023. április 13. 10:37

Meglepő helyen bukkant fel az amerikai elnök.

2023. április 13. 10:37
null

Joe Biden három napra Írországba látogatott a nagypénteki békemegállapodás 25. évfordulója alkalmából. Az ír gyökerekkel rendelkező amerikai elnök kihasználta az alkalmat. Távoli rokonokat látogatott meg, helyi különlegességeket próbált ki – írta meg a BBC. Biden hivatalos ügyei után a Cooley-félszigeten és Carlingford faluban tett látogatást, Louth megyében, Írország keleti partján, ahol rokonai élnek.

Biden Dundalkban meglátogatta a Jerome McAteer boltját is, aki azt mondta, megtiszteltetésnek tartotta, hogy eladhat néhány édes csemegét az amerikai elnöknek, köztük citromos habcsókot és csokoládé eklereket. „Sokat beszélt ír származásáról" – mondta McAteer, majd hozzátette, soha nem fogja elfelejteni ezt a napot.

Biden büszke ír őseire. Mostani látogatásakor is úgy beszélt az országról: „olyan, mintha hazatérnék".

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. április 13. 16:10
A Fingos tisztára úgy mozog, mint Michael Flatley. Nincs kétségem, Ő egy igazi ír táncos, pláne a lépcsőn táncolás az erőssége.
NullaSalus
2023. április 13. 13:29
A kocsmában legalább van alibije, ha nem létező emberekkel akar kezet fogni.
Bokros Birka
2023. április 13. 11:25
A vendégek meg gázálarcban hallgatják fingó majmot!
zakar zoltán béla
2023. április 13. 11:09
sütike
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!