Írország negyedik legnagyobb városában már a Mohamed a leggyakoribb fiúnév

2023. március 01. 21:50

Nyilvánosságra kerültek a helyi Központi Statisztikai Hivatal (CSO) adatai.

2023. március 01. 21:50
null

A 80 ezres Galwayben a legfrissebb statisztikai adatok szerint a Mohamed lett a legnépszerűbb fiú babanév tavaly. A jelentések szerint ez az első alkalom, hogy a népszerű muszlim név egy ír városban a babanevek listájának élére került. A többi ír megyében a Jack és a Noah dominált, és előkelő helyen végzett a James is. Az Emily, a Grace és a Fiadh alkotják a három legnépszerűbb lánynevet országszerte –írja a V4NA.

Az Egyesült Királyság területén már megszokott a jelenség, az elmúlt hat évben folyamatosan a Mohamed volt a legnépszerűbb fiúnak adható név, Hollandiában csak ezüstérmes lett, ám Brüsszelben, Berlinben és Malmőben is régóta vezeti Mohamed a népszerűségi listákat. 

A francia anyakönyvi hivatal 2021-ben arról számolt be, hogy a Franciaországban született csecsemők legalább 20 százaléka kap muszlim nevet, a valós szám pedig közelebb lehet a 25 százalékhoz.

Nyitókép: Fatih Kurt / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. március 02. 16:32
Szóval Ukrajnáért (nem EU tag, nem NATO tag) megéri felszámolni Európát! Én ezzel nem értek egyet, és az árulóknak nem adnék kegyelmet soha, semmiben!
istvanpeter
2023. március 02. 11:31
Talán ez még nem is volna olyan nagy gond, de az iszlám kultúra és a vallás rettenetes és a hitetlen fehérek kiirtását irányozza elő.
Robert69
2023. március 02. 11:06
Erre ma még csak legyintenek, majd amikor a sarija elkezd beszivárogni a nyugati törvényekbe, de akkor már késő lesz.........mert a demokrácia az demokrácia és bizony többen lesznek, saját fegyvere fog végezni a nyugati társadalommal.....
II.baljoska61
2023. március 02. 10:34
Habonytakony művek dezinformációja Óbudáról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!