Kreml: Kijev az orosz követelések teljesítésével véget vethet a civilek szenvedésének

2022. november 24. 19:37

„Az ukrán vezetésnek minden lehetősége megvan arra, hogy a helyzetet normális mederbe terelje” – fogalmazott Dmitrij Peszkov.

2022. november 24. 19:37
null

Kijev az orosz követelések teljesítésével véget vethet a lakosság szenvedésének – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak.

„Az ukrán vezetésnek minden lehetősége megvan arra, hogy a helyzetet (amely az ukrán energetikai létesítményekre mért csapások után alakult ki) normális mederbe terelje, úgy oldja meg, hogy az orosz fél követeléseit teljesíti, és ezzel véget vet a helyi lakosság minden szenvedésének” – mondta Peszkov.    

Emmanuel Macron francia elnök Twitter-bejegyzését kommentálva, amely Oroszország „megbüntetését” sürgette, a szóvivő kijelentette: Moszkva csak akkor hajlandó ilyen elítélő nyilatkozatokat elfogadni, ha hasonlóak hangzanak el a Donyec-medencével kapcsolatban is. Emlékeztetett arra, hogy az ukrán fegyveres erők ott 2014 óta támadnak polgári célpontokat, ami ellen a hivatalos Párizs soha nem tiltakozott.

Peszkov azt mondta, hogy az orosz katonai csapások célpontjai közvetlenül vagy közvetve az ukrán katonai képességekkel voltak kapcsolatosak, szociális objektumokat nem ért támadás.  

Zelenszkij: Ha nem kapunk vissza mindent teljes egészében, a háborút csak befagyasztani lehet

Interjút adott a Financial Timesnak Volodimir Zelenszkij. Ebben az ukrán elnök elmondta, hogy Oroszország új stratégiája, amely Ukrajna infrastruktúrájának lerombolására és elsötétítésére irányul, nem gyengíti az ország elszántságát, hogy az összes megszállt területet felszabadítsa. Szerinte ez a konfliktus „az erő és az ellenállóképesség háborúja".

(MTI)

Nyitókép: AFP/ Sputnik 

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
norbert1970
2022. november 25. 07:51
Az intervenciós háborúban is a nyugat és japán orosz területeket akarta megszerezni. De mikor kiegyeztek a bolsevikokal akkor Kolcsakot is kiadták a vörösöknek. Lehet hogy zselé is így jár.
Gordon.
2022. november 24. 23:29
Tényleg, milyen nagylelkű és humánus ajánlat! Adjátok meg magatokat és akkor nem gyilkolunk-rombolunk. Csak rajtatok múlik. Mindíg ugyanaz, csak más ruhában: nem a gyilkoló-romboló a bűnös, nem ő a halálesetek okozója, hanem az áldozat, mert védekezik. Ha nem tenné, nem is bántanák (csak elvennék, amije van). Ez a fajta "érvelés", ami természetesen tetszik a mi úri közönségünknek, ezért át is veszik, kísérteties párhuzamot mutat két ocsmány, ismert példával. Az egyik az élettársát és gyerekeit gyötrő-bántalmazó rabiátus "családfő esete, aki, miközben éppen félig agyonveri az élettársát és gyerekeit, éppen őket hibáztatja. Látod, mire kényszerítesz engem? -mondja. A másik példa sem épületesebb. Ez a náci Gestapo kínzókamráiban történő vallatás logikája. Áruld el a társaidat és nem nyomjuk ki a másik szemedet. Csak rajtad múlik! Hihetetlen cinizmus egy buta meggondolás Putyinéktól ilyet nyíltan hangoztatni. Az ennek helyeslő úri közönséget már említeni sem érdemes.
Nemtulokos
2022. november 24. 23:09
Teljesen igaza van, nem is értem 41-ben miért nem teljesítették a német ( kimondott és kimondatlan) követeléseket. Sok ember halálát megelőzhették volna.
káli
2022. november 24. 22:43
Tán kivonulnak a ruszkik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!