Volt szerencsém látni Lukácsy György filmjét, az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című alkotást

2024. május 20. 18:13

Nem az 56 utáni megtorlós-vérengzős kor volt ez, hanem már az a Magyarország, melyhez a mai közelebb van, mint az 56 utáni vérengzős.

2024. május 20. 18:13
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

„Volt szerencsém látni Lukácsy György és Nagy Anikó Mária filmjét, az 1968 - Egy szerelem rekonstrukciója című alkotást. A sztori annyi, hogy egy fiatal srác beleszeret a brit követség egyik gépírónőjébe, minek jussa, mindenféle vicces (valójában kurva nyomasztó) kacskaringókkal, nyolc havi sitt lett, mert kellett valami koncepciós per a kiemelkedő év miatt. A sztori lényege azonban az, hogy mindenki aljas áruló, de a piti fajtából. 

Nem az 56 utáni megtorlós-vérengzős kor volt ez, hanem már az a Magyarország, melyhez a mai közelebb van, mint az 56 utáni vérengzős, hiába volt ez utóbbi időben közelebb.


A film amúgy olyan játékfilmelemekkel tűzdelt dokumentumfilm, mely egy metanarratív werkfilm-keretbe van helyezve, és ilyet még nem láttam. Egy nyomozás, a főszereplő maga az a bácsi, akivel naiv fiatalon jól kibsztak, és a castingtól az olvasópróbákon át a jelenetfelvételekig ott van, és magyarázza, hogy is volt valójában, aztán az őt játszó fiatal színésszel elkezdik kinyomozni, mi lett az angol gépírónővel. A film úgy készült, hogy nem volt megírva a vége, lévén a rekonstrukció folyamata a film maga.
Nézzétek meg, tanulságos.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. június 02. 20:55
Na, ilyen ismertetés után nincs is kedvem megnézni. Egy marhaság, szarul megcsinálva. Legalábbis a szöveg szerint.
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­­e­­l­­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­­­e­x­i­ ­­­p­u­n­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
cccbasatu
2024. május 25. 10:44
Mivel két cikk is ajnározza ezt a filmet.Így én is tudok egy hasonló filmtémát feldobni. Szóval Jancsika a kis eszes Kimegy Moszkvába hivatalos okokból egy delegáció vezetőjeként .Persze találkozik sok nagyon magas emberkével és azok feleségeivel is.Nos az egyik hölgynek megtetszik Jancsika a magyar vitéz és titokba találkozik vele A Rosszíja szálóda egyik szobájába a szint madam éppen csak fél szemmel de meglátta az osonókat és jelentette is.Szóval Jancsika odavert ennek a hölgynek úgy mint egy kozák tiszt.így egy gyermek született,aki egy ideig ott is nevelkedett..Majd később még gyerekként pufajkába csomagolva hazahozták ,így ez után apja nyomdokai lépve kacskaringós utat bejárva a hatalom csúcsait meg ostromolva a3. világháború győzteseként VV szerelésbe bevette Brüsszelt és ő lett az EU hivatalos vezíre.Ha igény mutatkozik rá akkor egy valós forgatókönyvet is prezentálok ha túlélem a háborús hisztit.
Upuaut
2024. május 21. 08:12
Kissé zavaros.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!