G. Fodor Gábor szerint nem Magyar Péter az érdekes – hanem az, aki mögötte áll (VIDEÓ)

2024. május 10. 12:17

A politológus szerint a baloldal új messiása végül hatalmas csalódást fog okozni.

2024. május 10. 12:17

Nyitókép: Index YouTube csatorna

Orbán Viktor és Soros György kapcsolatának alakulásáról írt könyvet G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója, aki az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorának vendége volt.

G. Fodort természetesen megkérdezték Magya Péter felbukkanásáról is, amelynek kapcsán a politológus úgy fogalmazott:

Magyar Péter egy jókor jött pofon mindenkinek.

„De ez nem olyan pofon, aminek ezért kellett megszületnie, mert ez egy figyelmeztetés, hogy na, kisfiam, viselkedj rendesen, hanem mert a hosszú kormányzás strukturális problémái elkerülhetetlenek” – fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra is: az, amiben vagyunk, egy elképesztő történet; hogy valaki 14 év után ilyen társadalmi támogatottsággal bír és az egyetlen problémája, hogy lett ellenfele.

2022-ben éppen az volt a Fidesz baja, hogy nem volt vetélytársa. Most viszont van, a verseny pedig szerinte jót tesz minden szereplőnek.

Ezzel együtt Magyart nem tartja sokra, „szemfényvesztésnek”, „üres karakternek” nevezte őt, 

akinek még soha nem kellett szembenéznie valódi politikai kihívásokkal. 

Így nem is mondható el róla, hogy megvannak-e a megfelelő képességei, és hogy hosszabb távon is megtapad-e a közéletben.

G. Fodor Gábor szerint a TISZA Párt alelnökét csupán a lendület viszi előre, a baloldali választók ugyanis jelenleg reményt látnak benne, amit a régi, leszerepelt pártokban és politikusokban már nem.

Végül azonban hatalmas kiábrándulást fog okozni Magyar Péter feltűnése az ellenzéki oldalon

 – vélte a politológus

Könyve témájáról, Orbán és Soros kapcsolatáról elmondta, hogy a magyar miniszterelnök és Soros György már a kilencvenes évek elején összerúgták a port. Orbán egy idő után visszautasította Soros támogatását, mert meg kívánta őrizni a döntési szabadságát a politikában, ezért ellenfelekké váltak.

Szerinte a konfliktus sokáig a víz alatt zajlott, csak 2015-ben, a migrációs válság idején került a felszínre. G. Fodor úgy látja, ma ennek a két embernek a párharcában sűrűsödik össze a világpolitika nagy küzdelme, amely a szuverenisták és a globalisták között zajlik.

G. Fodor Gábor úgy véli, a Magyar Péter-jelenség is ennek egy megnyilvánulása. Rámutatott: ha Soros-projektnek nevezi Magyar Pétert, arra ugyan sokan legyintenek, de érdemes végiggondolni, hogyan lehet ennyire rövid idő alatt ilyen politikai infrastruktúrát felépíteni. Szerinte erre csak úgy van lehetőség, ha ezt valaki mögéteszi.

Nem Magyar Péter az érdekes, hanem hogy ki áll mögötte

– hívta fel a figyelmet a politológus. 

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­I­g­a­z­­i n­­­i­m­f­­­o­m­­á­­­n­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. május 10. 16:36
Taigetosz…🤷‍♂️
orrban
2024. május 10. 13:38
orrban llnnhegyi 2024. május 10. 13:38 Álmaidban cigany, tüntetésről tüntetésre erősebbek vagyunk:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
orrban
2024. május 10. 13:37
Mögötted ki áll kis vakarék orbánbuzi gabriella?:DDDD Tudjuk és még így se érdekes!!:DDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!