A Telexnél folytatja a HVG-nél kegyvesztetté vált Dezső András

2024. május 02. 16:24

Ismeretes, az újságíró szerezte meg korábban a Magyar Péter-féle teljes rendőrségi jegyzőkönyvet.

2024. május 02. 16:24

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Május végétől a Telexhez igazol Dezső András újságíró – számolt be a hírről a lap. A portál szerint a HVG egykori munkatársa számos sikerkönyv és oknyomozó írás szerzője, kétszer nyerte el a legjobb oknyomozó újságíróknak járó Göbölyös Soma-díjat, kimagasló tényfeltáró munkájáért megkapta a Joseph Pulitzer-emlékdíjat is. 

András nem érkezik teljesen új kollégaként hozzánk, hiszen több évig dolgoztunk együtt az előző Indexben, 

ahonnan együtt álltunk fel 2020 nyarán. Nagyon örülünk, hogy újra együtt dolgozhatunk; a tervek szerint cikkek mellett videós anyagokon is” – mondta Német Tamás, a Telex főszerkesztője.

Ismeretes, Dezső András újságíró szerezte meg korábban Magyar Péter-féle rendőrségi jegyzőkönyvet, ami alapot adhatott Magyar Péter azon háborgására, hogy őt majd a „fideszes propaganda” nőverőként akarja bemutatni. A lap hosszas oknyomozás után dolgozta csak fel a birtokába került dokumentumot. A reakció sem maradt el.

Magyar Péter lepropagndistázta Dezsőt, szimpatizánsai pedig beleálltak a médiumba.

Emlékezetes továbbá, hogy a történtek nyomán akkora lett a feszültség a szerkesztőségben, hogy Dezső András és több más, fontos beosztású munkatárs is bejelentette távozását.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
angeleye
2024. május 03. 06:47
Nem vàrt fordulat. Erre senki nem gondolt.
zakar zoltán béla
2024. május 02. 20:59
remek arc
Bi Tang Tomee
2024. május 02. 19:08 Szerkesztve
Néha nehéz eldönteni, hogy okot nyomozzak, vagy nyomot okozzak😁
de France
2024. május 02. 18:34
Ő szerezte meg a rendőrségi jegyzőkönyvet ? Nem inkább valaki elküldte neki ? Akár a kormány egy jóindulatú tagja... Nem egészen mindegy. De nem féltem Dezsőt a manipulálás veszélyétől. Mert mint oknyomozó újságíró, gondolom tudja mi az és képes felismerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!