Konzervatív seregszemle egy sorsdöntő évben

2024. április 25. 00:04

Kulcsfontosságú választásokat előz meg az idei CPAC Hungary, amelyre a világ minden tájáról érkeznek hazánkba konzervatív politikusok és véleményformálók. Megnéztük, hogyan áll most a jobboldal szénája Európában és az Egyesült Államokban.

2024. április 25. 00:04
ORBÁN Viktor
Szilvay Gergely

Nyitóképen: Orbán Viktor a 2023-as CPAC-en
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az amerikai Republikánus Párt legfontosabb, 1974 óta évről évre megrendezett seregszemléjén meghatározó politikusok, akadémikusok, újságírók, influenszerek és celebek vesznek részt, továbbá – Ronald Reagantől Donald Trumpig – rendszeres vendég az ország elnöke is, ha republikánus. Az alapvetően amerikai rendezvénysorozatnak az utóbbi évtizedben több külföldi állomása volt Ázsiában, Dél-Amerikában és Ausztráliában. Az eseményt szervező Amerikai Konzervatív Uniót az a Matt Schlapp vezeti, aki korábban George W. Bush és Donald Trump tanácsadójaként szolgált.

Az első CPAC Hungaryt 2022 májusában rendezték meg Budapesten. A fő szónoknak felkért Orbán Viktor miniszterelnök a siker tizenkét pontos receptjét ajánlotta a tengerentúli jobb­oldaliak figyelmébe. Az esemény szlogenje az „Isten, haza, család” volt, tavaly „Együtt erő vagyunk” mottóval rendezték meg az összejövetelt. Az Alapjogokért Központ társszervezésében április 25–26-án tartandó harmadik CPAC Hungary jelmondata a „Csapoljuk le a mocsarat!”. Orbán Viktor mellett felszólal Santiago Abascal, a spanyol jobboldali Vox párt elnöke, illetve Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője is. A rendezvény a korábbiaknál több régióból fogad előadókat, jelentős számban képviselteti magát Latin-Amerika.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­n­­­y­­o­­­k­­ ­v­á­­r­­­n­­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Uztu
2024. április 25. 08:34
A fidesz kozervatív akkor én asszony vagyok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!