„Így kell bánni a bűnözőkkel és Putyin ügynökeivel!” – íme a „toleráns” baloldal, ahogy századszor is büszkén megmutatja magát

2024. április 18. 05:30

Most megint minket figyel a világ, és kénytelen valamiképpen viszonyulni a helyzethez. Orbán vagy hős, vagy ellenség – de mindenképpen egy pólus, egy alternatíva.

2024. április 18. 05:30
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Mandiner

(Nyitókép: Simon Wohlfahrt / AFP)

Mi, magyarok ezt jól ismerjük. Ragaszkodunk a felismert igazsághoz és annak kimondásához, mert nem tehetünk másként. És akkor jönnek a hatalmaskodó nagyokosok,

akik azt hiszik, hogy az igazságot adminisztratív eszközökkel el lehet hallgattatni.

Negyven évig mindenünnen az ostoba, életszerűtlen és végiggondolatlan, de bazi nagy szovjet tankok és moszkvai diktátorok által jól megtámogatott kommunista (szocialista?, marxista?, leninista?, szenilista?) eszme ömlött ránk. A nyomtatott sajtóból, az egyetlen televízióból és rádióból, az iskolából, a tankönyvekből.

És egyszer csak kiderült, hogy ezt a maszlagot mégsem vettük be.

(Jó, akadt, aki igen. Ma is vannak a DK-nak, Momentumnak szavazói…)

Nem a szamizdat kiadványok (azok ugyan kihez jutottak el, különben is Kis Jánosok és Demszky Gáborok írták tele) vagy a titkos előadások, esetleg a Szabad Európa miatt nem hitte el a magyar társadalom többsége a kádári (aczéli) hazugságokat.

Hanem mert apáról fiúra, lélekről lélekre szállt az igazság. Olykor nem is lehet nyomon követni, hogyan. Racionálisan talán meg sem magyarázható.

Valahogy úgy lehet ez, amint Jézus mondta a farizeusoknak, akik rendre akarták utasíttatni a hozsannázó tömeget: „Ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak megszólalni.” (Lk. 19, 40) A kövek ismét megszólaltak.

Brüsszelből, Strasbourgból, Berlinből, Washingtonból, a budapesti Szabadság tér elkerített erődjéből fenyegettek az Annások és Kaifások, hogy

most már aztán csend legyen, tessék beállni a sorba és bégetni az aktuális brosúrát.

Szerencsére a sátán mindig lebukik, mert már Madách is megírta, hogy nem adhat mást, csak mi lényege. Abban a pillanatban, ha rést érzékel a pajzson, rögtön erővel, hazugsággal, fegyverrel és erőszakkal próbálja betömködni a lyukakat.

Ezúttal a brüsszeli NatCon konferencia lett az a lakmuszpapír, ami világosan megmutatta, ki hisz az eszmék ütköztetésében,

a szólás- és véleményszabadságban, az emberi méltóságban. És azt is megmutatta, ki áll vesztésre. Mert hiába a pozíció, a látszólagos döntési helyzet; a tiltás mindig a gyengeség jele. Azt jelenti, hogy már maga sem hisz a saját nézeteinek védhetőségében. Akinek igaza van, az nem zárkózik el, nem bújik el, nem cenzúráz. Akinek igaza van, alig várja, hogy kikiabálhassa, bebizonyíthassa, meggyőzhessen másokat.

A menekülés, a tiltás mindig akkor következik, ha elfogytak az érvek. 

Néhány napja egy csipszreklám kapcsán, amelyben az apácák burgonyaszirommal áldoznak, pontosan azt írtam meg, hogy nem a tiltás, a feljelentgetés a megoldás, hiszen

az igazság úgyis győz, ha teret adunk neki.

Most, egy Péterfy Gergely nevű író (?), aki elvileg a szavak és gondolatok szabad szárnyalásának apostola kellene hogy legyen, azt írta a Facebookra a brüsszeli rendőri attakon örvendezve: „Így kell bánni a bűnözőkkel és Putyin ügynökeivel.” Senki sem adhat mást, csak mi lényege.

Nekünk gyakorlatunk van az aktuális elnyomó nagyhatalom kijátszásában, ötszáz éve csináljuk.

A végén mindet túléljük, és tevőlegesen hozzájárulunk a vereségéhez.

Az 1849-re elcsendesedő Európában egyedüliként maradtunk a szabadság zászlóvivői („Lánc csörg minden kézen, csupán a / Magyar kezében cseng a kard.”) 1956-ban mi lázadtunk fel legkeményebben és legtisztábban a bolsevizmus ellen, és a berlini falból is mi vertük ki az első téglát (lehet, hogy kár volt).

Most megint minket figyel a világ, és kénytelen valamiképpen viszonyulni a helyzethez.

Orbán vagy hős, vagy ellenség, de mindenképpen egy pólus, egy alternatíva.

Pedig nem tesz mást, csak mondja, ami logikus. De ami szerintünk logikus, az sokszor és sokaknak szélsőség. Persze megint nekünk van/lesz igazunk. Más kérdés, hogy miután kikaparjuk a sok mafla, szürke megalkuvónak a gesztenyét, az ostor talán újra rajtunk csattan.

Kossuth alkotmányt követelt a töketlen osztrák tartományoknak is; nem emlékszem, hogy megköszönték volna.

A németek sem állnak sorba, hogy kezet csókoljanak, amiért nem kis mértékben hozzájárultunk az egyesítéshez. És valószínűleg a román soviniszták sem lesznek hálásak, ha majd, köszönhetően a mi ellenállásunknak, a szuverenista nemzetállamokat mégsem tiporják el a globalisták.

De mi nem is az elismerésért tesszük. Hanem mert mi sem adhatunk mást, csak ami a lényegünk.

*

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 267 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­ö­­g­ö­s­­­ ­l­­á­­n­­­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­r­­n­­a­­­k­­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
syphax-2
2024. április 19. 12:04
ÜZENEM "reciproki"-nak és "Tommaso"-nak. Ezerszer, sőt tízezerszer LESZEK INKÁBB(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) "ORBÁN SEGGNYALÓ", "FIDESZBÉRENC".--MEG MINDEN ROSSZ(????!)--IDE IRHATTOK BÁRMIT KEDVETEK SZEINT-- AMIT CSAK AKARTOK..SZABADONVÁLASZTAVA BÁRMILYEN BECSMÉRLŐ JELZŐT-ÉRVET VAGY FUGURÁT, SEMMINT HZOGY EGY SZAVATOKNAK, EGY PONTOTOKNAK, EGY VESSZŐTÖKNEK HITELT VAGY HELYESLÉST ADJAK.És erre, ugyanerre biztatok-késztetek mindenki mást is a környezetemben, akiket csak tudok..ÉS NAGYON SOKAKAT TUDOK! ILL. nem is nagyon kell késztetnem-kapacitálnom túl sokakat, mert nélkülem is UGYANIGY VÉLEKEDIK..A TÖBBSÉG..AZ ÉN TÁGABB KÖRNYEZETEMNEN.
Lakat1983
2024. április 18. 19:51
Kurvajó cikk - megint! Bravo.
Akitlosz
2024. április 18. 19:12 Szerkesztve
A kommunisták és a konzervatívok mögött is a zsidók vannak, így mindegy, hogy a szerző meg a nép melyiket választja. A zsidók rosszul nem járhatnak. Se Gyurcsánnyal, se Orbánnal. Se Trumppal, se Bidennel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!