Egy sima, egy fordított

2023. szeptember 15. 06:07

Hol van az előírva, hogy az Európai Bizottság belügyi biztosa nem kézimunkázhat a parlament plenáris ülésén?

2023. szeptember 15. 06:07
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Ylva Johansson, az Európai Bizottság svéd belügyi biztosa szeret kötni, ismerői szerint régi hobbija a kézimunka. Szenvedélyéről minap a tévénézők is meggyőződhettek: miközben Ursula von der Leyen elnök Az unió helyzete című beszédét tartotta a parlamentben, Ylva asszony elmélyülten forgatta a kötőtűket a plenáris ülésterem bársonyszékében. Valami csíkos sálféleség készülhetett, bár az is lehet, hogy fuszekli vagy kesztyű a kisunokának. Skandináviában különösen hasznos az ilyesmi. (Máig előttem, ahogyan sok éve, még a Gyurcsány-korban Vadai Ágnes államtitkár asszony a plenáris ülés kellős közepén elővette kézitáskáját, kotorászott benne keveset, majd kihalászott egy szemcseppentő készséget, és ott azon melegében, rutinosan, ambuláns formában kezelni kezdte önmagát. A műtétet premier plánban láthatta a tévénéző. Talán a kettőslátását kezelte.)

Meghitt, családias hangulatot sugallt ez a brüsszeli tudósítás, mintegy cáfolva az EU-központról gyakran terjesztett rideg képet. Igaz, a tudósítás kommentelői közül többen beszóltak a svéd nagymamának: »Annyi fizetésért én is elkötögetnék munkaidőben«, »Jó, hogy nem halat pucol a biztos asszony«, »Képzelem, ha a szaxofonozás lenne a hobbija«, »Érdekfeszítő lehetett Leyen asszony előadása« stb. Egyikük szerint nem kizárt, a melegebb éghajlathoz szokott szerecsen migránsoknak köt pulcsit a humanista asszonyka.

De hát hol van az előírva, hogy az Európai Bizottság belügyi biztosa nem kézimunkázhat a parlament plenáris ülésén? A szunyókáló, orr- és fülpiszkáló, magyargyalázó képviselőket sem szólja le a brüsszeli házelnök.”

Nyitókép: Ylva Johansson / MTI/EPA/TT Hírügynökség/Pontus Lundahl

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hulyek-a-bal-oldalon
2023. szeptember 15. 15:24
Az sincs előírva sehol, hogy hatalmukkal visszaélő ursula-féle nemzetgyilkosoknak bármiféle oltóanyaggal kapcsolatban lopniuk, csalniuk, hazudniuk kell. Ám lám-lám ... Akkor miért ne kötögethetnének "ártatlan szende szűzek" ott és akkor, amikor akarnak? Ezzel is lehet demonstrálni a hattttttártalan szegénységet ugyebár, hisz nyilván egy sálat vagy pulóvert az antibecsület egyik vezéralakja nem tud megvenni magának. Elgondolkodtat, hogy az életem során ledolgozott 43 év alatt vajh melyik vezetőm engedte volna, hogy munkaidőben munka helyett kötögessek, adott esetben magam egy beosztottat hány méterre vágtam volna ki onnan, ahová dolgozni lett felvéve... Önmagáért beszél az eset: a kötögető ennyire tiszteli a köpködő ördögöt. Az ügy kapcsán a legnagyobb hiba: az ördög más "kötésfajtát" érdemel ...
hinike2
2023. szeptember 15. 14:14
ennyi erővel meg is ujjazhatta volna magát
Obsitos Technikus
2023. szeptember 15. 13:14
Johansson Ylve kötöget.
balbako_
2023. szeptember 15. 10:05
Igen azért a kis pénzért fuszeklit is stoppolhatna az Európa anya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!