A parlamentben világosította fel Orbán Fekete-Győrt: 2030-ban nem is lesz olimpia

2022. június 27. 20:46

Megvolt az első csörte a miniszterelnök és a momentumos frakcióvezető között.

2022. június 27. 20:46
null

Hétfőn az azonali kérdések órájának keretében először kérdezték Orbán Vikort az április 3-án megválasztott országgyűlés új ellenzéki tagjai, köztük Fekete-Győr András.

Tud-e a kormány kétszer ugyanabba a folyóba lépni?” Ez volt a címe a Momentum frakcióvezetőjének kérdésének.

Fekete-Győr azzal kezdte,  hogy egyébként a foci közös szenvedélyük ( ezt nagy nevetés fogadta a fideszes képviselők részéről ) és szenvedélyesen drukkolnak a magyar válogatottnak, illetve egy olyan országért dolgoznak, amely ha képes és hajlandó, akkor olimpiát rendez.

Fekete-Győr úgy véli, Magyarország nem képes kifizetni a budapesti olimpiát.

Ma egy gazdasági válság kellős közepén vagyunk, emiatt önök 2000 milliárd forintot vesznek ki az emberek zsebéből. Ez megszorítás. A megemelt árakkal végül az emberekkel fizettetik meg a büntetőadókat. Erre a MOB közli, hogy a 2030-as olimpiát megpályázni az erkölcsi kötelesség?” – fogalmazott Fekete-Győr András, aki gyorsan korrigálta hibáját, és ismétléskor már 2036-ot mondott. ( Akkor lesz ugyanis legközelebb olyan olimpia a 2032-es brisbane-i után, aminek még nincs gazdája.)

Orbán Viktor elmondta: nincs arra felhatalmazva, hogy a MOB helyett válaszoljon, abban ők az illetékesek. Továbbá arra hívta fel a figyelmet, hogy 2030-ban nem lesz olimpia, 2032-re pedig már van rendezője, legközelebb 2036-os olimpiáról beszélhetnek, áll a momentumos politikus rendelkezésére, úgy fogalmazott:

A második körben Fekete-Győr András felemlegette: álomgyilkosnak nevezték őket még korábban a Nolimpia-kampány sikere miatt, de sok millió embernek van álma, pl. a pedagógusoknak 250 ezer forintos fizetésről, a rendőrök egy minimum 20 százalékos, az egészségügyi szakdolgozók 30 százalékos béremelésről álmodnak.

Viszontválaszában a miniszterelnök felidézte a momentumos politikus rosszul öregedő mondatait, ( amikor  arról beszélt, az életét teszi arra, hogy az MSZP-vel nem fognak koalícióra lépni, Gyurcsány Ferenc pedig eltakarodhatna ) majd leszögezte: így nehéz komolyan venni a momentumosokat.

A teljes egy órát visszanézhetik lapunk Facebook-oldalán.

Orbán Viktor válaszát pedig itt találja.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LKJK
2022. június 29. 04:38
A cikk erősen ferdít, meg kell nézni az eredeti parlamenti közvetítést. Az örökké tájékozatlan fegyör egy szóval sem javította a hibáját ostobaságát stb.. A cikk írójával ellentétben. 'Ma egy gazdasági válság kellős közepén vagyunk, emiatt önök 2000 milliárd forintot vesznek ki az emberek zsebéből. Ez megszorítás. A megemelt árakkal végül az emberekkel fizettetik meg a büntetőadókat. Erre a MOB közli, hogy a 2030-as olimpiát megpályázni az erkölcsi kötelesség?” – fogalmazott Fekete-Győr András, aki gyorsan korrigálta hibáját, és ismétléskor már 2036-ot mondott." Tehát az nem hangzott el hogy korrigálta es javittot 20036 ra. A cikk iroj probalja elmosni mekkor ostoba is ez a kölyök.
KBA98
2022. június 28. 16:07
ezt a szemetet el kell takarítani! A miniszterelnök úr meg fogja meg az ostort és csapjon szét közöttük!
Teringettét
2022. június 28. 14:21
Tele van a, tele van a baszatáska, Megint leégett a Bandi pofazsákja. Jobb lesz ehhez hozzászokni, 4 évig fogsz ide járni mélytorkozni.
lendvaiildiko
2022. június 28. 11:00
Kálmán Olga elnyűtt arcát kell megtekintetni. Arckifejezése mindent elmond. Ez fegyőr igazi megalázása. Egy becsületes, tisztességes ember ekkor szégyen hatására lemondana, eltűnne. (Magyarszág 1-es számű közéletében szégyenült meg hazugság miatt). Amilyen vastag bőr van a pofáján, vissza fog járni az ülésterembe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!