Orbán az ellenzéknek: Ne reménykedjenek, számíthatnak az együttműködésemre a következő húsz évben is

2021. május 31. 16:15

A miniszterelnök a DK-s Arató Gergely kérdésére válaszolva elmondta, egyetlen pártvezér él tőkejövedelemből, és nem fizetésből ebben az országban, mégpedig Gyurcsány Ferenc.

2021. május 31. 16:15
null

A képviselők ma interpellációkkal fordulhatnak a kormány tagjaihoz az Országgyűlésben – számolt be kora reggel az MTI.

A házelnök napirendi javaslata alapján a kétnaposra tervezett ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit  várhatóan interpellációk, majd azonnali kérdések követnek egy-egy órában.

Kora délelőtt már beszámoltunk Gyurcsány Ferenc és Z. Kárpát Dániel napirend előtti felszólalásairól, amelyekre Dömötör Csaba államtitkár reagált. Az interpellációk után került sor az azonnali kérdések órájára, amely 16:30-kor kezdődött.

Jakab Péter után Arató Gergely DK-s képviselő emelkedett szólásra. A gyurcsányista politikus azt rótta fel Orbánnak, hogy a kormányfő múlt pénteken arról beszélt, a járvány minden bérből és fizetésből élőt megviselt, köztük őt is.

„A polgárok jó része ezek után egy olyan „f” betűs szót mondott, aminél a ficsúr finomabb” – mondta Arató. „Önnek milyen nehézségei voltak a  járvány alatt” – kérdezte az ellenzéki képviselő a kormányfőt.

Viszontválaszában Orbán Viktor leszögezte, hogy a baloldal a válság alatt semmilyen nemzeti összefogásban nem volt hajlandó részt venni. Emlékeztette Aratót, hogy „bérből és fizetésből azok élnek, akik nem tőkejövedelemből élnek”.

„Tudom, hogy az önök pártelnöke kivételes ebből a szempontból, ő az egyetlen olyan pártvezér, aki tőkejövedelemből él” – utalt Gyurcsányra Orbán Viktor.

Arató az újabb körben elmondta, hogy azon dolgozunk, hogy a miniszterelnök veszítse el a mostani állását.

„Nem fognak tőlem megszabadulni akkor sem, ha a terveik teljesülnének, mert parlamenti képviselőként itt fogok maradni, mint bérből és fizetésből élő, az önök nyakán. Ne reménykedjenek, számíthatnak az együttműködésemre a következő húsz évben is” – válaszolta Orbán Viktor.

Nyitókép:MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2021. május 31. 23:58
950 ezer forintért árulják. "Frissen felújított, szervizelt különleges kiadásról van szó, alig 100 ezer kilométer va benne, és állítólag 25 évvel ezelőtt egyszer maga miniszterelnök úr is utazott vele egy kört."
Coccothraustes
2021. május 31. 21:31
Miért jó a moslékellenzéki csürhének, hogy Orbán sorra leiskolázza őket és felmossa velük a padlót?
Coccothraustes
2021. május 31. 21:27
Szánalmasan bunkó és pöcegödör szintű az ellenzék.
pollip
2021. május 31. 21:24
Jo válasz volt:-) Boldog szülinapot:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!