Orbán Viktor a baloldalnak: Hagyják abba az oltásellenes kampányt!

2021. március 16. 15:23

„Gyurcsány Ferenc jó tanácsokat tud Önnek adni, ha a rossz válságkezelés iránt érdeklődik” – fogalmazott a kormányfő Jakab Péternek adott válaszában.

2021. március 16. 15:23
null

Orbán Viktor is felszólalt az Országgyűlés keddi plenáris ülésén, amelyen az ellenzék képviselői azonnali kérdéseket intéztek a miniszterelnökhöz. A kormányfőt elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezte a kormány járványkezelésével kapcsolatos tevékenységéről, számonkérve a kormányfőt, mondván, hogy a kormány nem támogatta a bajba került magyarokat.

Orbán Viktor válasza Jakab Péternek (Jobbik): „Gyurcsány Ferenc jó tanácsokat tud Önnek adni, ha a rossz válságkezelés iránt érdeklődik”

Jakab Péternek adott válaszában a kormányfő felsorolta, hogy a válság idején milyen támogatásokkal segített a kormány a rászorulóknak:

  • bértámogatás,
  • hitelmoratórium,
  • járulékok elengedése,
  • adónemek csökkentése,
  • beruházási támogatás,
  • három hónapos álláskeresési járadék, majd azt követően közmunka lehetősége.

A kormányfő Jakab Péterhez szólva hozzátette: „amikor az Önök szövetségese, Gyurcsány Ferenc volt a kormányfő, akkor nem voltak ilyen támogatások”. Orbán Viktor leszögezte, ugyan „jelenleg 55 ezerrel kevesebb munkahely van, mint a válság előtt,

a kormány legalább annyi munkahelyet hoz létre, mint amennyit a járványban elvesztettünk.”

„Gyurcsány Ferenc jó tanácsokat tud Önnek adni, ha a rossz válságkezelés iránt érdeklődik” – tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy „pofára esés ügyben vannak tapasztalatai” Jakab Péternek, mert a szerencsi voksolás előtt már győzelmet hirdetett. Mint a kormányfő fogalmazott: „régóta figyelem a hozzászólásait, hogy Ön egy szegény ember lenne, pedig többszörös milliomos, és értetlenül állunk azelőtt, hogy Ön a szegénylegény. Ez kétszínűség képviselő Úr” – zárta szavait a miniszterelnök.

Röviden megjegyzem

A magyar kormányfő válaszában itt arra utalt, hogy mint kiderült: Jakab Péter évi 29 milliót keres. Vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy miskolci családi háznak, van több mint 4 millió forintnyi megtakarítása, a parlament pedig Budapesten, Miskolcon és Ózdon is bérel neki irodát. Autóbalesete után ráadásul az is kiderült: a Jobbik elnöke sofőrt is alkalmaz, ráadásul Jakab Péter balesete alkalmával éppen az Auschwitzban a győzelem jelét mutató jobbikos sofőr ült a volán mögött.

Orbán Viktor válasza Kunhalmi Ágnesnek (MSZP): „Ma vakcinából van hiány, és nem oltópontból”

Orbán Viktor Kunhalmi Ágnes (MSZP) kérdésére válaszolva elmondta: „Önök folyamatosan agitálnak az orosz és kínai vakcina ellen. Félmillió embert oltottunk be ezekből a vakcinákból, és így több százan nem vesztették életüket” – mondta a kormányfő. Az oltópontok kapcsán a miniszterelnök hozzátette, hogy Magyarországon 5005 háziorvosi, 629 kórházi, több mint 100 szakrendelői oltópontot hoztak létre. Orbán Viktor leszögezte: „ma vakcinából van hiány, és nem oltópontból”. A kormányfő elmondta azt is, hogy további 1547 kórházi, és 200 rendelőintézeti oltópont létrehozása lesz lehetséges, amennyiben lesz elég vakcina. Ha pedig az utóbbi kevés lenne, akkor szívesen vesznek minden segítséget. 

A  kormányfő a fentiek mellett Kunhalmi Ágnest arra kérte, hogy érje el, hogy pártja fejezze be az oltásellenes kampányt. Mint fogalmazott ugyanis:

ha nem lett volna keleti vakcina, akkor 500 ezer emberrel kevesebbet oltottak volna be, miközben az ellenzék a keleti vakcina ellen kampányolt.

Álljanak ki, és hívják fel az embereket arra, hogy az összes vakcinát vegyék fel!” – szögezte le a kormányfő.

Orbán Viktor válasza Arató Gergelynek (DK): „Nem minket, hanem a brüsszeli barátait kellene támadnia”

Orbán Viktor Arató Gergelynek (DK) válaszolva elmondta, hogy megérti a képviselő indulatait. A kormányfő hozzátette, hogy őt is rendkívüli módon bántja, hogy nem érkezik elég brüsszeli vakcina, miközben „fizettünk érte”. A miniszterelnök ugyanakkor leszögezte: „nem azért halad lassabban az oltás itthon, mert nincs elég oltópont, hanem mert nincs elegendő vakcina.”

A kormányfő felidézte azt is, hogy az AstraZeneca most közölte, hogy félmillióval kevesebb oltóanyagot fog szállítani hazánkba. Mint a miniszterelnök fogalmazott: „Itt vannak a kezemben az uniós szerződések, és nem lehet őket nyilvánosságra hozni, mert akkor jogállamisági eljárás indulna ellenünk.

Nem minket, hanem a brüsszeli barátait kellene támadnia”

– szögezte le a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a járványügyi szakemberek döntenek arról, hogy a már beoltott kínai vakcinák párjával be kell-e oltani az érintetteket, ezért kell azokat raktározni. A kormányfő válaszában kiemelt azt is, hogy

jelenleg a beoltottak számát tekintve a második helyen vagyunk Európában.”

A kormányfő ezt követően mindenkit arra kért, hogy regisztráljon az oltásra.

Orbán Viktor válasza Keresztes László Lórántnak (LMP): „Mi ezt a hidegháborús logikát nem támogatjuk”

A miniszterelnök Keresztes László Loránt (LMP) kérdésére leszögezte, hogy

a kormány a magyarokat képviseli Brüsszelben, míg az ellenzék Brüsszelt képviseli itthon.”

Mint a kormányfő fogalamzott, ez az ellentét nem feloldható. Orbán Viktor „a kínai és orosz nagyhatalmi érdekekkel” kapcsolatos vádakra reagálva elmondta, hogy kíváncsi lenne arra, hogy milyen magyar érdeket sért a kínai és orosz gazdasági aktivitás. „Mi ezt a hidegháborús logikát nem támogatjuk” – tette hozzá. MInt fogalmazott:

nem az a magyar külpolitika, hogy valamelyik nagyhatalommal összevesszünk, hanem minden nagyhatalommal jóban szeretnénk lenni”

– hangsúlyozta a kormányfő. A kormányfő itt szólt arról is, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal építése esetében például „minden épelméjű azt szeretné, ha a pireuszi kikötőből érkező kínai áruk rajtunk keresztül menjenek nyugatra”. „Ez teljes mértékben magyar gazdasági érdek” – tette hozzá. 

Orbán Viktor válasza Burány Sándornak (Párbeszéd): Minden esetben a kialakult helyzethez alkalmazkodik a kormány

Orbán Viktor Burány Sándor (Párbeszéd) kérdésére azt válaszolta, hogy belátja, hogy „a járvány esetében természetesen most is támadunk és védekezünk”. Mint fogalmazott: „minden esetben ahhoz a helyzethez alkalmazkodik a kormány, ami éppen kialakul. Kínából még több mint 3 millió vakcinát várunk, és akkor azt a vállalásunkat, hogy minden regisztrált embert be tudunk oltani a második negyedév vége előtt, azt a mostani helyzetben tartani fogjuk” – hangsúlyozta a kormányfő. 

A kormányfő válaszában arról is beszélt, hogy minden európai országban különböznek a statisztikai nyilvántartások. Mint fogalmazott: „ha megnézzük, hogymennyien haltak meg 2019-ben és 2020-ban, akkor azt látjuk, hogy a tizedik helyen állunk Európában többlethalálozás tekintetében” – szögezte le a kormányfő. Ugyanakkor hozzátette: „minden emberélet számít,

mindenkit meg akarunk gyógyítani, és mindenkit be fogunk oltani, aki regisztrált. Csak egyet kérek hagyják abba az oltásellenes kampányt!”

Orbán Viktor válasza Szakács Lászlónak (MSZP): 50 százalékos bértámogatást ad a kormány a bajba jutott ágazatoknak

Orbán Viktor Szakács László (MSZP) kérdésére azt válaszolta, hogy a magyar kormány valóban úgy döntött, hogy a kkv-k 10 milliós kamatmentes hitelt nyújtanak. Bízik benne, hogy a konstrukció egyszerűsödni fog a következőkben. A kormányfő kiemelte:

50 százalékos bértámogatást ad a kormány a bajbajutott ágazatoknak”

– emelte ki a kormányfő. Orbán Viktor hozzátette: „az a gazdaságpolitikai vegyület, amivel dolgozunk, az alkalmas a pandémia által okozott válság lekűzdésére.”

A miniszterelnök válaszában arról is beszélt, hogy a fővárosi vállalkozóknak jutatott bértámogatást azonnal elvették a cégektől. A kormányfő felidézte azt is, hogy Szakács László maga is megszavazta a 13. havi nyugdíj elvételét, az ingatlanadót, a tandíj bevezetését, valamint a gyes és gyed lerövidítését is.

Cikkünk frissül.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vallasz Vilmos
2021. március 17. 10:27
Undorító, hogy az oltást is politikai előnyszerzésre használják fel a politikusok. Információ kellene minden vakcináról, magyar nyelven. Hogy az emberek ne politikai beállítottság szerint tegyenek meg döntéseket. Sok fanatikus a párttámogató még a rotyogó fémolvasztó üstbe is beleugrana, ha a pártállás úgy kívánná.Engem nem érdekel a sajtóban lejátszódó vakcina cirkuszi előadás. Csak is politika mentes tényeket veszek tudomásul a vakcinákról. Mint például a kínai oltás kutatásának teljes dokumentációját. Azt már tudni, hogy a Pfizer az izraeli embereken tesztelget felvilágosítás nélkül. Ideiglenes engedéllyel rendelkező vakcinával. Innen hogyan tovább?
még fokozza
2021. március 17. 08:20
Mikor lesz kész az oltási terv?
Bástyaelvtárs
2021. március 17. 08:17
Az a baj, hogy ezt az oltasellenes az ellenzék- szöveget megint tultoljak. Annyira hiteltelen, hamis duma miközben nincs olyan megszólaló ellenzéki politikus aki ne biztatná oltakozásra a jónépet, oltópontokat ajánlanak fel az ellenzéki önkormányzatok, ennek is az lesz vége mint az alkalmatlanozasnak... Csak a legfanatikusabb birkák veszik be ezeket a faszságokat. Közben akkora a siker hogy alig 10 milliós orszagkent 17ezer halottal dicsekedhetünk.
még fokozza
2021. március 17. 07:43
Én már novemberben tudtam, hogy amit Orbán csinál, az rossz dolgokhoz vezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!