Orbán Viktor Jakab Péternek: Önök két dolgot nem tudnak, nyerni meg veszíteni

2020. október 19. 16:50

„Remélem, a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni” – fogalmazott Jakab Péternek adott válaszában a miniszterelnök.

2020. október 19. 16:50
null

A miniszterelnök elmondta, a Jobbik azért veszítette el a választást, mert pontosan azt gondolják a borsodi emberekről, amit „itt most elmondott” – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint szánalmas és nevetséges, amit Jakab Péter előadott. A Jobbik elnöke a többi között megpróbált egy zsák krumplit átadni a kormányfőnek, ezért figyelmeztetést kapott.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

„Remélem, a krumpliért fizettek”

„Remélem, a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni” – fogalmazott Jakab Péternek adott viszontválaszában a miniszterelnök. A kormányfő kijelentette, hogy mindent megtesznek a térség felemeléséért – fogalmazott a miniszterelnök. Jakab Péterhez szólva a miniszterelnök hozzátette:.

November 15-től kilakoltatási moratórium van

Orbán Viktor Szakács Lászlónak (MSZP) válaszolva emondta, mindenki, aki Magyarországon hitelt vett fel, annak törlesztési moratóriuma van január 1-ig. Január 1-je után pedig a kiszolgáltatott csoportoknak nem kell majd törleszteni. A kormányfő emlékeztetett arra is, az ellenzék több politikusa mellett Szakács László sem szavazta meg a bankadót.

A miniszterelnök válaszában elmondta, hogy november 15-től kilakoltatási moratórium van. Ellenben Szakács László nemcsak a bankadót nem szavazta meg, de az ingatlanadót, a nyugdíjak csökkentését, és a közszféra béreinek csökkentését is – mondta a kormányfő.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Újabb tesztelési módszert vezet be a kormány

Orbán Viktor Arató Gergelynek (DK) válaszolva elmondta, jelen pillanatban 1896 fő van kórházban, és 188 fő van lélegeztetőgépen. „Ők nagy bajban vannak, és sok sikert kívánok a küzdelmükhöz” – fűzte hozzá. Az eddig elvégzett 904 ezer teszt ingyenes volt, ezeket a hatóságok rendelték el. A járványügyi szakemberekkel figyelik a tesztelést. Most arról döntött a kormány, hogy az antigén-tesztek is bevezetésre kerülnek.

A miniszterelnök viszontválaszában közölte, hogy olyan kérdésekről mint a tesztelés, ami egy járványügyi-szakmai kérdés, abból nem érdemes politikai kérdést csinálni. A kormányfő köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak.

Ha már nem segítik a védekezést, akkor ne hátráltassák” – fogalmazott a kormányfő. „Amikor Önök megkérdőjelezik a tesztelés mikéntjét, akkor azokat a szakértőket támadják, akik a védekezést vezetik” – tette hozzá Orbán Viktor, Keresztes László Lórántnak (LMP) válaszolva. A kormány nem dönt a tesztelés mikéntjéről, hanem a szakemberek véleményét veszi figyelembe – tette hozzá. A következő években a kormány végrehajtja a vízügyi átalakításokat – válaszolta a kormányfő az LMP-s képviselő felvetésére.

Az egészségügyi vezénylést meg kell tartani

Orbán Viktor Szabó Tímeának (Párbeszéd) azt válaszolta, ebben a ciklusban 72 százalékos béremelést kapnak az ápolónők. A kormányfő nagy eredménynek nevezte, hogy 100 százalékos támogatottsága volt az orvosi béremelésről szóló törvényjavaslatnak. Több részletkérdést még szabályozni kell a béremelés kapcsán – tette hozzá. „Nem fogok attól elállni, hogy az egészségügyben a vezénylésnek meg kell maradnia” – mondta a kormányfő.

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. Elkerülhetetlenül szükséges a vezénylés megtartása, de értelmes részletszabályokat kell alkotni.

A minimálbéremelés nem az elitet segíti

Orbán Viktor Bencsik Jánosnak (független) válaszolva elmondta, ha egy képviselőnek információja van valamilyen bűncselekményről, akkor feljelentési kötelezettsége van. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a

szegénység tekintetében a mostani Magyarországot nem lehet összehasonlítani a 10 évvel ezelőtti állapottal.

A minimálbéremelés nem az elitet segíti – tette hozzá. Ez a gazdaság teljesítményének köszönhető. Azt az ambíciónkat, hogy a munkanélküliséget és a szegénységet felszámoljuk, nem adjuk fel – tette hozzá. Orbán Viktor viszontválaszában elmondta azt is, hogy 2010-ben 73 ezer, míg most 161 ezer forint, míg a garantált bérminimum 210 ezer forint. 38 537 magyar vállalkozás exportál, ebből hazai tulajdonú több mint tízezer. Egyelőre még kevés a nemzetközi színtéren helytálló magyar tulajdonú vállalat, és eddig több mint 550 milliárd forintnyi beruházásösztönző támogatást folyósított a kabinet.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A Jobbik lett az ország legkorruptabb pártja

Orbán Viktor Szilágyi Györgynek (Jobbik) azt válaszolta, hogy eljön még az ideje, hogy Soros Györggyel beszél majd. A rendszerváltás idején a Fideszt támogatta Soros és Csurka is, mivel antikommunista egység volt. A korrupció azt jelenti, hogy pénzzel befolyást vásárol, és

az az ember még nem született meg, aki engem pénzért meg tud vásárolni, hogy döntéseket hozzak

– tette hozzá. Mint fogalmazott: „ha olvasnák a német és angolszász sajtót, akkor látnák az ottani korrupciós ügyeket” – mondta a kormányfő. Mint fogalmazott: „Németországban éppen áll a bál a legnagyobb pénzmosási botrány miatt, ami az egyik legnagyobb bankot érinti. Zéró tolerancia lesz a korrupcióval szemben, amíg én vagyok a miniszterelnök” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor viszontválaszában közölte azt is, „olyan kormány van, ami zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben. Aki megpróbálta, az a Jobbiknál kötött ki, és ettől lett

– szögezte le a kormányfő.

Címlapkép: Facebook

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frick László Intézet
2020. október 20. 06:48
Viktor bácsi! -hát nem is arra tartják őket,hanem csak ugatni!
Az ajtónak támaszkodni tiIos
2020. október 20. 01:04
Mikor engedték ki Jabot a zártosztályról?
Leo3
2020. október 19. 22:45
Nagyon jó! Jakab a saját dugájába dőlt bele. Orbán porig alázta. Nem tudom, hogy honnan veszik a ballib oldalon a bátorságot, hogy ilyen alpári módon viselkedjenek a parlamentben. Úgy tesznek, mint akinek nem volt meg az a 7 év gyerekkor otthon, amikor a jólneveltséget tanították a szülők...
Secnir
2020. október 19. 21:27
értem, hogy orbán válaszát lehoztátok, de mit mondott jakab?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!