A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kérdezhetik a kormányt a képviselők

2020. április 20. 07:25

Az azonnali kérdések előtt egy, a polgári repülést érintő nemzetközi szerződésmódosítás kihirdetéséről dönt a parlament.

2020. április 20. 07:25

Az Országgyűlés kéthetes ülésbe kezd ma, a képviselők a nyitónapon a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak. A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, a képviselők ekkor néma felállással emlékeznek a közelmúltban elhunyt Fekete Györgyre, a nemzet művészére, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnökére, aki korábban az MDF és a KDNP padsoraiban is helyet foglalt.

A napirend előtti felszólalásokat követően egy a polgári repülést érintő nemzetközi szerződésmódosítás kihirdetéséről dönt a parlament, majd az azonnali kérdések és az interpellációk következhetnek két-két órában. Az Országgyűlés kedden általános vitákkal, majd április 27-én, hétfőn újabb azonnali kérdésekkel folytatja ülését, amely május 2-án, szombaton egyórás ünnepi ülésnappal zárul. Ekkor Áder János köztársasági elnök mond majd beszédet, a rendszerváltás utáni első országgyűlési választás eredményeként felálló parlament 1990-es alakuló ülésére emlékezve.

(MTI)
 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. április 21. 06:19
Mielőtt engedélyezik a kérdések feltevését,egy fontos intézkedést végre kellene hajtani.: Szabó Tímea Gyurcsány Ferenc Tordai Bence Jakab Péter képviselők kitiltása a Magyar Parlamentből. A névsor nem teljes.
Zsolt75
2020. április 20. 13:42
Timcsinek teljesen elmentek otthonról.
pitypang1125
2020. április 20. 09:30
Milyen parlament. Hát nincs is.
hátakkor
2020. április 20. 08:39
CNN élőben kapcsolja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!