Morawiecki: Az EU-s migrációs politika költségei nem mehetnek a kohéziós és az agrárpolitika rovására

2018. május 14. 15:45

Az Európai Unió új költségvetési céljait nem valósíthatják meg a kohéziós és az agrárpolitika rovására – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő hétfőn Varsóban, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő sajtóértekezleten.

2018. május 14. 15:45

Az Európai Unió új költségvetési céljait nem valósíthatják meg a kohéziós és az agrárpolitika rovására – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő hétfőn Varsóban, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő sajtóértekezleten.

Morawiecki teljességgel azonosnak minősítette a 2020 utáni uniós keretköltségvetés céljaira vonatkozó lengyel és magyar álláspontot a „régi szakpolitikák”, a kohéziós és az agrárpolitika folytatását illetően. Más célokat – a védelmi politikát, az innovációk támogatását, a migráció kezelését – nem valósíthatják meg az eddigiek rovására – hangsúlyozta.

A lengyel politikus elmondta azt is, hogy Varsó és Budapest álláspontja azonos a migráció és a bevándorlás témájában is, ezt az eheti szófiai EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón is képviselni fogják.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2018. május 14. 20:49
Itt valami félreértés lehet, hiszen Brüsszelben azt mondták nemrég, hogy a migráció felpörgeti a GDP-t. Lehet, hogy itt valaki egy ordas nagyot hazudott? Nahát!
formaegy
2018. május 14. 19:06
"Az Európai Unió új költségvetési céljait nem valósíthatják meg a kohéziós és az agrárpolitika rovására..." Mondja már valaki a németek pofájába, hogy ha meghívták a merkelcsordát akkor tartsák el! Nincs felső korlát - ordibálták tele pofával, virágcsokorral fogadva őket!!!!!!! Más tagállamok nevében nem pofázhatott, senki nem hatalmazta fel, tehát Németország hívta, tartsa el!!!!! Ennyi!
rajgy
2018. május 14. 16:22
Morawiecki elismerte Netanjahunak, hogy voltak lengyel kollaboránsok, de voltak a zsidók között is. (Megvédte Nemzetét) http://zsido.com/lengyel-miniszterelnok-szerint-zsidok-voltak-holokauszt-elkovetoi-kozott/ Orbán viszont hetykén kivágta: "úgy döntöttünk kollaborálunk!" Bár Feldmájer Péter ezekkel a szavakkal kezdte írását: "Mi vett rá zsidó embereket arra, hogy a gyilkosok szolgálatába szegődjenek, segítsenek egy egész népet kiirtani?" http://www.remeny.org/remeny/2006-tavasz-5766-adar-niszan-ijjar/dr-feldmajer-peter-mentegessuk-e-a-zsido-tanacs-tagjait/ Na, melyik szolgálja jobban Nemzetét? Orbán vagy Morawiecki?
balbako_
2018. május 14. 16:04
De nem ám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!