Zsidókról, cigányokról és „buzikról” fejtette ki véleményét a Momentum politikusa

2018. február 02. 13:36

Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke egy korábbi hangfelvételen radikális kijelentéseket tett egy online rádióműsorban. A Momentum szerint Nemes „pont a Momentum közössége miatt is távolodott el a szélsőségektől”.

2018. február 02. 13:36

Egy az Origón közölt hangfelvétel szerint Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke és országgyűlési képviselőjelöltje radikális kijelentéseket tett egy korábbi podcast hangfelvételen.

Szerinte rendben van, ha a melegfelvonulás résztvevőit ételmaradékkal, tojással, záptojással megdobálják, mert az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. „Bemondja a tévé, hogy juj, megtámadták savval a buzikat, sajnálni kell őket. Pedig a vajsav nem kártékony, de azt már nem mondják el” – fogalmaz.

Arról is beszél: ő az alkotmányos monarchia híve, mert a köztársasággal csak baj van, és az legfeljebb csak „valamivel jobb”, mint a kommunizmus. 

Cigány témában kijelenti: „Láttál már munkaeszközt cigánynál? Maximum, ha a magyar gárda felvonul, de akkor is úgy lopják”.

Nemes zsidó témában is megszólal: Izrael történelmileg nem létezik, ahogy Szlovákia se. Palesztina van, Izrael nincs és „szevasz”. 

Nemes Balázs magát nem tartja ugyan antiszemitának, de anticionistának mindenképp, akinek nem a zsidókkal van baja, hanem a „viselkedésformával”, amit képviselnek. Szerinte Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény az lenne rá.

Az Origo által közölt hanganyag a Bétahullám nevű podcast rádió első adása volt. Scheer-Komjáthy Ádám, a műsor egyik készítője az Origóval azt közölte: „Igen, a felvételen Nemes Balázs hallható, aki akkoriban ügybuzgó nemzeti radikális volt, és velem együtt a Bétahullám nevű podcast rádió és weblap szerkesztője. Ez az akkoriban megszűnt, Tomcat féle Bombagyár folytatása volt. Azóta Balázsból arrogáns ifjúbaloldali lett, de ezért kár volt momentumossá válni, hisz a mostani Jobbikban is lehetne akár”.

A Momentum a fejlemények kapcsán annyit közölt: „Nemes Balázs pont a Momentum közössége miatt is távolodott el a szélsőségektől. Ha a Momentum képes ezt megtenni nagyobb tömegekkel, nagy szolgálatot tesz Magyarországnak”.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rendszergazda
2018. február 06. 13:51
Ez az arc mindent magában hordoz!
dokki
2018. február 03. 12:05
A nemes--név nem zsidó embert takar???? Nem széggyelled magad te szemétláda? Izraelben zsidózz--- hogy a mocskos hazaáruló fajtádat verje meg a MAGYAROK ISTENE !!!!!
szekula
2018. február 03. 01:50
Szegény Momentum is két esetben felháborító képződmény jobberék számára: ha nem buzizik, meg ha igen. :DDDD Száhááánalom.
Mbear
2018. február 03. 01:39
Akkor most a Fidesz kiküldött neki egy ajánlatot, hogy lépjen be?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!