Megállapodtak a szakminiszterek az uniós agrárreformról

2013. március 20. 10:46

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárának közlése szerint az egyeztetés során több magyar szempontot is sikerült érvényesíteni.

2013. március 20. 10:46

Kedd éjjel sikerült megállapodásra jutniuk az Európai Unió agrárminisztereinek a közös agrárpolitika (KAP) átalakításáról, aminek alapján megkezdődhet az egyeztetés az Európai Parlamenttel.

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az MTI-nek elmondta: több magyar szempontot is sikerült érvényesíteni, a tanács soros elnökségét betöltő Írország június vége előtt szeretne végső megegyezésre jutni a kérdésben. Az államtitkár szerint azért is szerencsés lenne mielőbb lezárni az uniós intézmények közötti egyeztetést, mert az eredetileg 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó többéves uniós keretköltségvetés – a tervezettnél későbbi –, idén februári elfogadása miatt a rendszer már most is csak egyéves késéssel kezdhet majd működni; 2014 átmeneti időszak lesz.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. március 20. 11:31
Agrárreform? Mi abban az agrárreform, hogy támogatásokkal tartjuk fenn mesterségesen Európa mezőgazdaságának versenyképtelenségét és irracionálisan sokba kerülő működését? Az lenne az agrárreform, ha nem szólna bele az agrárium működésébe sem az EU, sem a tagállamok.
szintiboj
2013. március 20. 11:23
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!