Orbán: Nem csökkenhet a kohéziós támogatás

2012. november 13. 18:20

A kohéziós, vagyis a fejletlenebb térségek felzárkóztatását szolgáló uniós támogatás eddigi összegét meg kell védeni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden újságíróknak Brüsszelben, a „kohézió barátaiként” emlegetett országcsoport csúcstalálkozóján.

2012. november 13. 18:20

Elmondta: a találkozón a kohéziós támogatási főösszeg csökkentésének elutasításán túlmenően egyetértés volt abban is, hogy a kohéziós támogatási pénzek jobb felhasználása – amit a gazdagabb EU-országok kérnek számon – nem vezethet felesleges bürokráciához. A „kohézió barátai” amellett vannak, hogy tartsák fenn az uniós társfinanszírozás 85 százalékos arányát, az áfaelszámolás szabályozását pedig ne változtassák meg – közölte.

Ezek azok a legfőbb pontok, amelyekben az országcsoport valamennyi tagja egyetért, a további részletkérdésekben már nincs akkora egyetértés, hogy feltétlenül együtt tudjanak maradni, mindenkinek meg kell tehát vívnia a saját harcát is – tette hozzá a miniszterelnök.
 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoszta
2013. február 09. 13:38
Orbán Viktor ebben is HAZUDOTT! 1400 milliárddal csökken a támogatás.
liberálzöld.
2012. november 14. 08:46
"Orbán: Nem csökkenhet a kohéziós támogatás" Ott is 2/3-od van, Vityka?
=nessuno=
2012. november 14. 00:10
Követeljük, zsaroljuk Brüsszelt. Szánalmasan felháborító mentalitás. Teccett volna viselkedni....ugyi mi nem vagyunk gyarmat, hát a pénzükre se tartsunk igényt.;):))
daniel1992
2012. november 13. 20:34
Ez az Viktor!! Álljunk ki a nemzeti érdekeink mellett!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!