Orbán: A kohéziós politika az unió szíve

2012. június 29. 15:36

Ha a kohéziós politikát feladjuk, akkor abból nem növekedés lesz, hanem infarktus – közölte Orbán Viktor. Azt is elmondta, hogy Magyarország visszautasította az uniós adóajánlások egy részét.

2012. június 29. 15:36

A kohéziós politika az unió szíve, és ha azt feladjuk, akkor abból nem növekedés lesz, hanem infarktus – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak, az uniós országok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli tanácskozása után. A kormányfő felhívta a figyelmet arra: a kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatásokkal már eddig is bizonyítottan sikerült növekedést gerjeszteni, ezért szerinte azt nem szabad gyengíteni. Elmondta, hogy ez év végéig akarják lezárni a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós pénzügyi keretek vitáját, aminek választ kell majd adnia arra, hogy mennyi pénz lesz kohéziós célokra.

Magyarország visszautasította az uniós ajánlások egy részét, és nem hajlandó feladni adópolitikájának azt az irányát, hogy az adóterhelés súlypontja a jövedelmekről egyre inkább a fogyasztásra és a forgalomra kerül át – mondta a miniszterelnök. A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarország egyszerre kívánja csökkenteni az államadósságot és növelni a versenyképességet. Hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedési célokat olyan eszközökkel akarja elérni, amelyek nem növelik az államadósságot.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2012. június 30. 20:59
Azért elmagyarázhatná Orbán Viktor, hogy miért kapna az ország infarktust, ha nem lennének kohéziós támogatások. Mert hisz a világon van az únión kívül még egy rakat más ország, és el vannak kohéziós politika nélkül, éspedig infarktusmentesen. Sőt, némelyek még gazdaságilag növekednek is. Mitől másabb Magyarország, mint azok az országok?
blogen
2012. június 30. 00:02
Uniós kohéziós politika = Közgépre írt pályázatok.
huttinger
2012. június 29. 22:32
"""A kohéziós politika az unió szíve, és ha azt feladjuk, akkor abból nem növekedés lesz, hanem infarktus – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak"""" Szóval ha Orbán Magyarországa uralma óta minden évben az EU csúcs növekedője lenne akkor érteném az arcot. De így????
Vaskereszt
2012. június 29. 22:29
Az orbán olyan, mint egy rohadt cigány. Magától képtelen bármire, ami hasznos, építő munka, így hát a támogatásokért tartja a markát. most is ez a rohadt cigánymentalitás buggyant ki belőle. És még nagyjából két évig kell tűrünk ennek a rohadt cigánynak az ámokfutását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!