Holnaptól téli időszámítás

2011. október 29. 14:57

Vasárnap hajnal 3 órakor 2 órára kell visszaállítani az órákat, ezzel kezdetét veszi a téli időszámítás.

2011. október 29. 14:57

A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) ZRt. szerint az óraátállítással hatmilliárd forintot spórol az ország egy év alatt. A Mavir közleménye szerint az óraátállítással évente 120 gigawattóra villamos energia takarítható meg, ez a mennyiség egy városnyi háztartás éves fogyasztásának felel meg.

Magyarország 1980 óta tér át minden évben a nyári időszámításra, 1996-ig ez szeptember végéig tartott, ekkor igazították egy kormányrendelettel a nyári-téli óraátállítást az Európai Unió tagállamaiban érvényes rendszerhez.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2011. október 30. 10:27
georgnak ment az előző..
cutcopy
2011. október 30. 10:26
Ez így van bár ennek semmi köze a nyári időszámításhoz, mert amiről te beszélsz az nem egy hanem több órás csúszás..
El Topo
2011. október 29. 17:14
Pedig mennyivel szebb lenne a tyúkokkal kelni, beverni egy deci pálinkát (jövedékmenteset) és nekiugrani a szántásnak, vetének, aratásnak, nem igaz?
korona
2011. október 29. 17:10
Az az időpont, amire most visszaállunk valójában a csillagászati valós idő. Most álljunk tehát vissza, és többet ne is piszkáljuk az órákat, mert ez egy marhaság úgy ahogy van. A baj nem az időmeghatározásban van, hanem abban a tendenciában, hogy a fiatalok egyre inkább átálltak az éjszakai élethez: késő este kávéznak, egész éjjel ébren vannak, tesz-vesznek, holott az élő szervezet természete az, hogy éjjel aludni kell és nem dorbézolni. Bizony nyolc óra alvásra szüksége van a testnek és idegeknek, hogy regenerálódjon, de a mai trend az egész éjszakás ébrenlét, aztán másnap délig alszanak vagy még későbbig. Ez talán nem is lenne baj, de a társadalmi intézmények még mindig a nappali életre vannak behangolva, így aztán hullafáradt fiatalokkal van tele a nappali időszak. Nem-e a szülők feladata lenne, hogy a gyerekeiket a normális biológiai ritmusú életre neveljék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!