A függetlenek „anarchiája” avagy a többség akarata

2012. március 31. 13:19
Szálasy Zsolt
Lehet, hogy a közös nevező megtalálása vitákkal jár, de ez nem azonos az anarchiával.

2012. március 31-én a délelőtti órákban megválasztásra kerültek az EP tisztségviselői. A Parlament független képviselői a választás körülményeit anarchikusnak és elfogadhatatlannak tartják kiadott sajtóközleményük szerint.

 
A három független képviselő, mint szerzőtársak, sérelmezik közleményükben, hogy a képviselők „semmibe sem vették azok akaratát, akik a véleményüket, mint polgárság az EU parlamentjébe kívánták beemelni”. Ezzel szemben a Mandiner cikke szerint „abszolút többséggel, 58 szavazattal sikerült megválasztani az Európai Néppárt képviselőjét az Európai Parlament elnöki posztjára.”
 
Az anarchia egyet jelent a konszenzus keresésére irányuló vitákkal? Az EU polgárok véleményének figyelmen kívül hagyása pedig az abszolút többséggel?
 
Egy tény, két vélemény. 
 
Lehet, hogy a közös nevező megtalálása vitákkal jár, de ez nem azonos az anarchiával, egy kérdés abszolút többséggel való eldöntése pedig nem, hogy nem jelenti az európai polgárok véleményének figyelmen kívül hagyását, de az európai konszenzus és a parlamentben képviselt népek egyetértését szimbolizálja és, mint ilyen szent és védelmezendő a demagóg hangokkal szemben.
 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés