Van-e így értelme a többéves költségvetési kerettervnek?

2012. március 30. 10:22
Finnország
Az északi állam több állammal érdekszövetségben, megkérdőjelezi a többéves költségvetési keretterven kívüli tételeket.
Nagy-Britannia, Olaszország, Németország, Spanyolország, Svédország, Finnország, Hollandia, Belgium, Luxemburg aggályát fejezi ki az többéves költségvetési keretterven kívüli tételek javaslatával kapcsolatban. 
 
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az MFF-en, azaz az EU Többéves Pénzügyi Kerettervén kívül helyezzünk el tételeket, mint például a Sürgősségisegély-tartalékot vagy az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alapot, ugyanis ezzel a lépéssel csak azt mutatnánk, hogy az Európai Unió nem képes egységet alkotni! Közös érdekeinket egybe kell kovácsolni, együtt kell működnünk! Mi értelme van azt mutatni a világnak, hogy széthúz Európa?
 
Ha fontos projekteket kiveszünk a többéves keretből, akkor azok szabályozatlanná válnának, ez egyikünknek sem lenne jó. Az MFF árnyék költségvetésének kialakításával elismernénk, hogy a többéves keretterv nem megfelelő eszköz a fontos, hosszú távú projektek költségvetésének tervezéséhez. Ezt nem engedhetjük meg!
 
Következő költségvetési keretnél már három költségvetést fogunk elfogadni? Egyet a nettó befizetőnek, egyet a kohézió barátainak és egyet a költségvetési keretterven kívüli tételeknek? Hova vezet ez?
 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés