Az elfogadható költségvetés hat pontja

2012. március 29. 23:15
Kohézió Barátai
A tagállam-csoport az informális tárgyalások során hat pontban foglalta össze a továbbiakban követendő tárgyalási irányelveit.

A Kohézió Barátai ország-csoport ma informális tárgyalások keretei között az alábbi eredményekre jutott:

 
1. El kívánunk vonni pénzt a fejlett régióktól. Úgy gondoljuk, hogy azok gazdasága stagnál és nincs szükségük további uniós pénzekre, a rászorultsági elv alapján nem „járna” nekik ennyi pénz. 
 
2. Az átmeneti régióktól kis összeget vonnánk el, amit a vidékfejlesztésre csoportosítanánk át, ennek oka az, hogy mi sem szeretnék, hogy visszafejlődjenek, ugyanakkor ekkora támogatásra már nem szorulnak az unió részéről.
 
3. Globális Európától is elvonnánk apróbb összegeket, mivel a szétszakadt Európa nem tudja magát globális térben hatékonyan képviselni.
 
4. Igazgatásból a bürokrácia csökkentése és az átláthatósága érdekében kis mértékben elvonnánk, de úgy, hogy ez az európai uniós szervek működését ne hátráltassa.
 
5. A kohéziós összegek szabadabb felhasználása érdekében nem támogatjuk a CEF 10 milliárdos támogatását, így is túl nagynak véljük a 40 milliárd eurót, így amit abból még levonnánk azt a KAP-nak adnánk át, és ezzel sok nettó befizető országnak kedveznénk.
 
6. Növeljük viszont a kevésbé fejlett régiókat, a kohéziós pénzeket, valamint a kutatás és fejlesztés, illetve a biztonság és uniós polgárság is részesülne az átcsoportosított pénzekből.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában