Görögország, Írország és Hollandia: Közös érdekünk CAPni

2012. március 27. 15:10
Hollandia, Írország és Görögország értetlenül áll a Bizottság által kiadott javaslat előtt, mely indokolatlanul alacsony összegeket szán a CAP-ra és a Vidékfejlesztésre.

Annál is inkább, mivel az Európai Unió területének 80%-a agrártermelők kezében van. Közvetve, vagy közvetlenül, de minden uniós polgár és tagország életére kihatással van a CAP forrásainak csökkentése.
Közös álláspontunk szerint ahhoz, hogy a legfontosabb mutatók javuljanak, elengedhetetlen az agrártermelői munka arányának nagymértékű növekedése, stabil anyagi háttérrel való támogatása.

Görögország, Írország, Hollandia és ezért minden lehetséges eszközzel az ellen van, hogy a Bizottsági javaslatot változatlanul fogadják el a tagállamok. Országaink teljes mértékben támogatják a vidékfejlesztésre szánt források minél nagyobb arányú növelését, mert így e területek is esélyt kapnak, hogy megfeleljenek az előttük álló kihívásoknak, és élni tudjanak a rendelkezésükre álló lehetőségekkel. Jelen gazdasági helyzetben elfeledkezni a mezőgazdaság támogatásáról felelőtlenség!

A Közös Agrárpolitika (CAP) és a vidékfejlesztés minden tagállam számára egyaránt fontos. Hollandia, Írország és Görögország együtt fog dolgozni a fent kitűzött célok megvalósításáért. Ebben a kérdésben nem tehetünk különbséget “új” és “régi” tagállam között!

Az Európai Unió mottója nem hiába “Egység a sokszínűségben”.
Amely tagállam a KAP és a vidékfejlesztés ellen emel szót, az az egység ellen emel szót!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában