Nagy Britannia nem ért egyet a Bizottság javaslatával

2012. március 22. 19:01
Britt delegáció
David Cameron brit miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja a Bizottság 2014-2020-ra vonatkozó költségvetési tervét

Az Egyesült Királyság sokallja az Európai Bizottság által javasolt 2014-2020-as időszakra tervezett költségvetés főösszegét, mivel a nemzeti hozzájárulások jelentős terhet róhatnak bizonyos tagállamokra, köztük Nagy Britanniára is- nyilatkozta David Cameron az új költségvetési javaslat kapcsán.

Az Európai Bizottság által javasolt új pénzügyi keret teljes költségvetése 1 025 milliárd EUR, meghaladva a 2007-2013-as 994 milliárd EUR-t. David Cameron szerint a javaslat túlzottan magasra teszi a lécet. A következő többéves pénzügyi keretben javasolt kiadásnövekedés ugyanis messze meghaladja azt az összeget, ami az európai büdzsé stabilizálásához szükséges.

Márpedig nem tanácsos hagyni, hogy az új többéves keretköltségvetés az EU-költségvetéshez való nemzeti hozzájárulások növekedését eredményezze.

Ebből kifolyólag a 2014 és 2020 közötti összkiadásokat lehetőleg jóval alacsonyabb szinten kell rögzíteni, hogy megfeleljen ennek az elvárásnak és ne terhelje még jobban a nettó befizető tagállamokat, köztük Nagy Britanniát.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában