Pont egy Vámos Mártonnal volt jobb az Olympiakosz – véget ért a Fradi óriási veretlenségi sorozata

2024. április 23. 19:38

A magyar csapat így még nem biztosította be a helyét a vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

2024. április 23. 19:38
Budapest, 2022. június 25.
Vámos Márton a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország - Georgia mérkõzés elején a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 25-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott 18-14-re nyert a georgiai csapat ellen.
MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Ferencváros és az Olympiakosz csapatai a labdarúgók EKL-mérkőzését követően a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában is összecsaptak, és sajnos ahogy a focistáknál, úgy a pólósoknál is a magyar csapat maradt alul a versenyben. Még a kétgólos különbség is megegyezik, hiszen míg a labdarúgók meccseit összesítésben 2-0-ra nyerte a görög klub, a kedd délután rendezett vízilabdameccs végeredménye 10-8 lett

Ez a két gól pedig pont annyi, amennyit az Olimpiakosz és a magyar vízilabda-válogatott klasszisa, Vámos Márton dobott a meccsen, azaz mondhatjuk, hogy egy magyarral verték meg a Fradit.

 Ez a vereség pedig amellett, hogy véget vetett a Ferencváros Európában egyedülálló sorozatának (magyar együttes az idényben mostanáig Európában egyedüliként minden eddigi meccsét megnyerte, a 34. találkozón szenvedte el első vereségét), azt is jelenti, hogy a magyar csapat így még nem biztosította be a helyét a vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. 

A két fél eleinte remekül védekezett, az első nyolc percben csupán egy-egy gól esett mindkét oldalon. A második negyedben aztán rákapcsoltak a hazaiak, és megléptek, a szünetben 5–2-re vezettek. A harmadik szakasz elején újított az FTC, felzárkózott 5–4-re, ám az Olympiakosz ismét magára talált és háromra növelte előnyét a záró felvonásra.

A hazaiak ekkor is biztosan őrizték előnyüket, így pontszámban beérték az FTC-t, amely egy esetleges sikerrel már most bekerült volna a Final Fourba. A görög csapatot erősítő Vámos Márton – aki korábban éppen az FTC-ben szerepelt – kétszer volt eredményes.

A csoportból az első két helyezett jut a négyes döntőbe, amelyet június 5. és 7. között rendeznek Máltán.

VÍZILABDA
LEN BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐS KÖR
4. FORDULÓ
Olympiakosz (görög)–FTC-Telekom Waterpolo 10–8 (1–1, 4–1, 3–3, 2–3)
A magyar csapat gólszerzői: Mandic 2, Jansik, Varga D., Pohl, Argiropulosz, Di Somma, Fekete 1-1

(Mandiner/MTI)

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­l­á­­­n­­­y­o­­k­ ­v­­­á­­­r­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!