Zelenszkij már senkiben sem bízik, kirúgta egyik fontos bizalmasát

2024. május 09. 20:31

A döntést az államfő nem indokolta.

2024. május 09. 20:31

Fotó: Ozan Kose/AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön kiadott rendeletében menesztett hivatalából több állami tisztségviselőt, köztük az ő személyi védelmét is ellátó Ukrán Állambiztonsági Hivatal (UDO) vezetőjét, Szerhij Rugyot. A döntést az államfő nem indokolta. Rugy 2019 óta vezette a hivatalt.

Ezt is ajánljuk a témában

Két nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a kémelhárítás, hogy

merényletkísérleteket hiúsítottak meg Zelenszkij és más magas rangú ukrán politikai, illetve katonai vezetők ellen, amelyeket az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tervelt ki

– emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A szakszolgálatok leleplezték az állambiztonsági hivatal két ezredesét, akiket a nyomozás eredménye szerint az FSZB beszervezett a merényletek végrehajtásával megbízott ügynökhálózatba. A két tisztet hazaárulás és terrortámadás elkövetésében való közreműködés gyanújával letartóztatták.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­­g­­a­­­z­­i n­­i­­­m­­f­­­o­­m­­á­n­i­á­­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Zjzj
2024. május 13. 18:05
Bezzeg putyler “megkoszonte fantasztikus teljesitmenyet es felkerte sojgut hogy tavozzon”… Rohadt muszkafszszopok, igy tesztek kulonbseget…
auditorium
2024. május 10. 09:33
Mielőtt népe elvándorolna, mi lenne ha népszavazást hirdetne, akarja-e az otthon maradt ukrán nép a háborút a végsőkig folytatni, avagy beleegyeznének-e a diplomáciai tárgyalásokba orosz részvétellel és az ENSZ patronálásával Svájcban ?
EX_Terminator
2024. május 10. 05:20 Szerkesztve
Egy dolog biztosra vehető. Aki hála helyett még jól beléd is rúg? AZ NEM BARÁT. Hanem egy utolsó aljas kétszínű rohadék! És ezzel faszikám részemről mindent letudtam az ukrán ügy kapcsán. nekem ti faszikáim, hiába sápítoztok követelőztök fenyegettek jöttök akármivel és bármivel. MÉG ARRA IS MÉLTATLANOK VAGYTOK HOGY BELÉTEK TÖRÖLJEM A LÁBAM!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!