Netanjahu: Izraelt semmi sem állíthatja meg

2024. május 06. 17:05

Az izraeli miniszterelnök nem foglalkozik a nemzetközi nyomással.

2024. május 06. 17:05

Nyitókép: AMIR COHEN / POOL / AFP

 

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök megfogadta, hogy nem enged a nemzetközi nyomásnak a gázai háború leállítása érdekében. A holokauszt emléknapja alkalmából vasárnap elmondott beszédében az izraeli vezető azt mondta, hogy a zsidó állam akkor is megvédi magát, ha szövetségesei elhagyják – számolt be róla az AP News.

Az izraeli kormány az utóbbi hetekben egyre nagyobb nemzetközi nyomás alá került, hogy állítsa le a gázai offenzívát és egyezzen bele a tűzszünetbe. Nemrég Antony Blinken amerikai külügyminiszter is arról beszélt, hogy nem tudják támogatni egy Rafah elleni izraeli támadást. 

„Azt mondom a világ vezetőinek, hogy semmilyen nyomás, semmilyen nemzetközi fórum döntése nem fogja megakadályozni Izraelt abban, hogy megvédje magát” – mondta Benjamin Netanjahu a jeruzsálemi megemlékezésen. „Harcolni fogunk a Hamász szörnyetegei ellen, és végleg elpusztítjuk őket. (...)

Ha Izrael arra kényszerül, hogy egyedül maradjon, akkor Izrael egyedül fog állni”

– tette hozzá.

Izrael az Egyesült Államok és az ENSZ tiltakozása ellenére a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városának lerohanására készül. Rafah jelenleg mintegy 1,4 millió palesztin otthona, akik az enklávé északi részeiből menekültek el. Jeruzsálem szerint azonban a város a Hamász utolsó jelentős „erődítménye”.

Hétfőn az izraeli hadsereg elrendelte, hogy több tízezer embert kezdjenek el evakuálni a város egyes részeiből, jelezve, hogy közeleghet a szárazföldi invázió. A hadsereg arra figyelmeztetett, hogy „rendkívüli erőt” készül alkalmazni Gáza déli részén.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­­I­­g­a­z­­i n­­i­­­m­­f­­o­­­m­­á­n­­i­á­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Nasi12
2024. május 08. 00:15
Az a nyomás mértékétől függ. Kis nyomás nem számit.
alexandrosz-2
2024. május 07. 19:32
Minden normális ember alapvető morális kötelessége tiltakozni az apartheid zsidó terrorállam népirtása ellen. A világszintű tiltakozás és a terrorista, népirtó cionizmus elutasítása nem muszlim hit, nem iszlamizmus és nem muszlim terrorizmus, hanem természetes reakció a zsidók embertelenségére és aljasságára. Az amerikai egyetemeken végigsöprő, és immár egyes nyugat-európai felsőoktatási intézményekre is átterjedő demonstrációk világosan jelzik: a befektetett dollármilliók, a példátlan propaganda tevékenység és a megfélemlítés ellenére azért az egyetemisták jelentős része képes megőrizni tisztánlátását és erkölcsi érzékét. A tüntetések elleni brutális rendőrségi fellépés, a média hamis tudósításai, valamint a tiltakozó mozgalmak résztevőinek megbélyegzése pedig az eddig sunyuló, de immár egyre brutalisabb zsidó zsarnokság kiépülésének egyértelmű bizonyítékai.
strz-123
2024. május 07. 16:57
Ostoba, ostoba Tomaso. Ezer év óta minden arra járó utazó, diplomata, nemes vagy kereskedő Palesztinának hívja azt a földdarabot. Ha olvastál volna, tudnád. Nem hívták Izraelnek, Izrael mint politkai fogalom nem létezett 1947 előtt. Ezt minden demokratikus jogállam könyvtárai meg tudnák mutatni neked, ahol megtalálod a könyveket. Tudod azért mert te kijelentesz valamit, még nem igaz. AZért mert te tagadsz valamit, még nem hamis. Azért mert másokat olvasatlansággal vádolsz, még szemmel láthatóan te vagy elmaradva az olvasmányaidban. Legutóbb ott iszkoltál el amikor megkérdeztem: mondj egyetlen, objektív jogot, igazságot, bármit ami minden nemzetre és országra érvényes és megmagyarázná Izrael létének jogosságát ott ahol van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!