Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

2024. április 19. 16:28

Újabb bizonyítékok kerültek elő.

2024. április 19. 16:28

Nyitókép: Oliver Berg/AFP

 

Németország újraindította a nyomozást Karl-Erivan Haubnak, az OBI áruházlánc társtulajdonosának 2018-ban az Alpokban történt rejtélyes eltűnése ügyében. Sajtóinformáció szerint 

a milliárdos meghamisította a halálát, és jelenleg Moszkvában él egy nővel, aki kapcsolatban állhat az orosz titkosszolgálatokkal.

Karl-Erivan Haub német milliárdos vállalkozó, az OBI és a KiK üzletláncok korábbi tulajdonosa, 2018-ban tűnt el síelés közben a svájci Alpokban. Eltűnése után a hatóságok hat napon keresztül keresték helikopterekkel és kutyás mentőcsapatokkal Haubot, de nem jártak sikerrel. 2021-ben halottá nyilvánították, akinek vagyonát a felesége és két gyermeke örökölte. 

Újabb bizonyítékok alapján, azonban Karl-Erivan Haub hamisította halálát és jelenleg Moszkvában él 20 évvel fiatalabb szeretőjével, aki kapcsolatban állhat  az FSZB- vel.

A Forbes 2018-as eltűnésekor 6,4 milliárd dollárra becsülte az 58 éves üzletember vagyonát. Eltűnése után testvére, Christian Haub, vette át az üzelet. A kölni ügyészség most nyomozást indított Christian Haub ellen, hamis tanúskodás miatt, mivel  a gyanú szerint bizonyítékai lehetnek arról, hogy a halottnak nyilvánított bátyja még életben van.

Az elmúlt években már röppentek fel olyan hírek, miszerint Haub él. Állítólag Moszkvában a térfigyelő kamerák azonosították. Sőt, az a verzió is keringett, hogy Haub az oroszoknak dolgozott, mint befolyási ügynök, ismeretségét Oroszország javára használta fel a politikai és gazdasági életben.

A most megjelenő hírek szerint Haub nyilvánvalóan nem halt meg 2018 áprilisában, hanem a Matterhorn déli lejtőin átsíelt Olaszországba, majd onnan Moszkvába szökött Veronika Ermilova nevű szeretőjéhez. Erre bizonyíték lehet, hogy az eltűnése előtti három napban Haub 13-szor hívta fel Ermilovát. Sőt az egyik beszélgetésük több mint egy óráig tartott. A hölgy egy sítáborokat szervező szentpétervári cég igazgatója, amely 2018-ban többször szervezett kirándulásokat a Svájcba. Egy korábbi rendőrségi vizsgálat is leírja, hogy Haub élete szorosan összefonódott a titokzatos orosz hölgyével, aki „vékony sportos, vállig érő barna hajjal, sötét szemekkel és széles mosollyal”. Róla korábban az a hír járta, hogy az orosz titkosszolgálatnak dolgozik. 

 

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sentimental
2024. április 20. 12:50
zsarolni jó volt...
Mich99
2024. április 20. 11:45
"aki kapcsolatban állhat az orosz titkosszolgálatokkal"... Ügyes kiss farkinca. Írhattak volna CIA-t is, de mit csinál akkor Oroszországban...?!
verkez
2024. április 20. 11:07
Ürgebőrt találtak?
Stingary76
2024. április 20. 10:52
Tehát az OBI tulajdonosa több mint 6 évvel ezelőtt orosz kém volt. Kikémkedett mindent ami kellett Putyinnak, aztán megrendezte a saját halálát és most Moszkvában él. Előtte meg odaadott ingyen az orosznak 500 millió ásót, 300 millió csavarhúzót, több milliárd szöget, alátétet, anyacsavart. és még ki tudja mit, hogy az orosz meg tudja támadni a demokratikus jogállamot, Ukrajnát. Teljesen logikus az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!