Keresztbe-kasul megosztotta az Európai Parlamentet a migrációs paktum

2024. április 11. 20:26

Van, aki csak azért szavazta meg a paktumot, hogy ne győzzenek az ellenzők.

2024. április 11. 20:26
null

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

 

Senkinek sem tetszik az EU menekültügyi és migrációs paktumának végleges verziója, amit szerdán szavazott meg az Európai Parlament – írja az Euractiv. 

Alig kezdődött el a szavazás, amikor a látogatók egy csoportja „ez a paktum gyilkol, szavazzatok nemmel” skandálással tört be a terembe, amivel megszakították az ülést. Több szervezet aggódik amiatt, hogy a paktum nem védi eléggé a migránsok jogait. 

A legtöbb dokumentumot kicsi, 50 szavazat körüli többséggel fogadták el. A migránsok határon történő regisztrációjával, az adatbázissal és a visszatérési politikával kapcsolatosakat pontokat a képviselők elsöprő többséggel támogatták.

Miután a teljes paktumot elfogadták, a képviselők tartózkodtak az ilyenkor szokásos éljenzéstől. 

A törvény végül is senkinek sem tetszik, mivel hosszú évek kompromisszumos tárgyalásainak a gyümölcse. 

A szöveget most a Tanácsban továbbítják a tagállamoknak, akik a tervek szerint április 29-én minősített többséggel szavaznak róla.

Ezt is ajánljuk a témában

Senki nem elégedett

„Ez nem tökéletes megoldás, ez egy kompromisszum, amelyet mi itt az Európai Parlamentben súlyos gombóccal a torkunkban fogadunk el, de feltétlenül szükséges volt” – mondta Matjaz Nemec szlovák szocialista EP-képviselő.

A zöldek már a szavazás előtt bejelentették, hogy ellenezni fognak bizonyos dokumentumokat, mivel azok nem védik az alapvető jogokat. „Ez a paktum a szégyen és a gyalázat paktuma” – mondta Cornelia Ernst, a német baloldal európai parlamenti képviselője. 

A szocialisták (S&D), a jobbközép (EPP) és a liberálisok (Renew) általános támogatása ellenére egyes tagok és nemzeti küldöttségek mégis fellázadtak, és a paktum egyes részei ellen szavaztak. Az olasz szocialista küldöttség a jelenleg egyetlen politikai csoporthoz sem kötődő Öt Csillag Mozgalommal együtt néhány dokumentum ellen szavazott.

A baloldal egy része csak azért szavazta meg a paktumot, hogy ne győzzön az ügyben a radikális jobboldal. 

A júniusi EP választás előtt több országban is a migráció kérdésével kampányolnak a pártok. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­­g­ö­s­­ ­­­l­­á­­n­­­y­­o­k­­­ ­v­­á­r­­n­­­a­k­­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
csapláros
2024. április 14. 10:30 Szerkesztve
ZsolakomaromPerforman 2024. április 11. 21:04 ..."senki nem kerdojelezi meg az orszagvalasztasi jogat csak ezutan a magyarok fizetik a nemetorszagi segelyt orban ezt is elintezte"... A legálisan belépő migráns egy ideiglenes tartózkodási engedélyt kap. Ha lejár, akkor meg kell hosszabbítani, Na őt, marha könnyű bármi balhé esetén egyedül kiutasítani illetve kitoloncolni. (Az illegálist, persze eleve kibasszuk az országból, mint macskát szarni). A SAJÁT és a Schengeni határ védelmének egy részét (a kerítést és karbantartását) fizetjük. Az eszközökbe (pl. éjjel látók) az Unió és az országok (pl. Tócia, Ausztria 10-20 határvédővel) is beszállnak. A megosztottság jó, mert mi vagyunk az elsők, akik SEMMIT nem fizetünk majd. Azért hazudozol, mert Európában éppen Tócia az akinek először kurva nagy a pofája, hogy így nem, meg úgy nem, azután szépen bepucsít, hogy jól megbaszhassanak benneteket. Így azután Tócia a gyarmatosítóknak mindig is jó fia marad... - Kac-kac...
Partikula
2024. április 13. 19:14
Miért van az az érzésem, hogy az EU parlamentbe delegált képviselők nagy ívben sz..nak a választóikra. Meg kellene mondani nekik, hogy nem afrikai, ázsiai állampolgárok szavaztak rájuk. Tegyék már helyre földrajzilag magukat.
SzaboGeza
2024. április 12. 00:56
Nem adtunk át semmilyen jogot!!!! ÉS a "MIÉNKHEZ" RAGASZKODUNK!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!