Hadiállapot az amerikai egyetemeken: újabb intézményt zártak be a tüntetések miatt

2024. április 29. 05:51

A radikális tüntetők szerint Izrael rosszabb, mint az Iszlám Állam, a zsidókat pedig meg kell ölni. Radikális iszlám hódít a „demokrácia hazájában”.

2024. április 29. 05:51
null

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

A folytatódó Izrael elleni tüntetések miatt újabb egyetem területét zárták le az Egyesült Államokban vasárnap. A Humboldt Kaliforniai Állami Műszak Egyetem területe a tavaszi szemeszter további heteiben már nem nyílik meg a hallgatók számára – közölte az intézmény vezetése, hozzátéve, hogy a tilalmat szigorúan veszik, és csak engedély birtokában tartózkodhat bárki az egyetem területén. A bejelentés szerint aki a szabályt megszegi, azt felelősségre vonják, és letartóztatásnak néz elébe.  Az egyetemen múlt hétfőn tüntetők 

elfoglaltak két nagy előadótermet, amit „Intifáda teremnek” kereszteltek el. 

A Indiana állambeli Bloomington polgármestere a város egyetemét érintő engedély nélküli tüntetéssel kapcsolatban azt közölte, hogy a rendőrségtől csak végső eszközként várja, hogy erővel avatkozzon be a tiltakozók ellen. Kerry Thompson arra sürgette a városi hatóságot, hogy úgynevezett „de-eszkalációs” stratégiát alkalmazzon, és megerősítette, hogy a tüntetők oldalán áll.   

Az Egyesült Államokban a hétvégi összegzések szerint mintegy 

200 egyetem területén kezdtek tiltakozást palesztinpárti diákcsoportok. 

A tüntetők több helyütt használtak zsidóellenes jelszavakat, általános követelésük pedig, hogy az intézmények szakítsák meg kapcsolataikat Izraellel, illetve olyan vállalatokkal, amelyeket szoros kapcsolatok fűznek Izraelhez.  A Michigan állambeli Dearborn városában, az amerikai muszlim közösség egyik központjában, egy vallási vezető hétvégén prédikációjában 

Izraelt a náci Németországhoz és az Iszlám Államhoz hasonlította. Bakír Berry, a Dearborn környéki mecset imámja Izraelt „milliószor rosszabbnak” nevezte az Iszlám Államnál,

 és azt hangoztatta a hívek előtt, hogy „az Iszlám Állam nem követett el olyan súlyú bűncselekményeket, mint a cionisták”.   

Az amerikai Kongresszus republikánus képviselője Pat Fallon vasárnap egy televízióinterjúban azt követelte az érintett egyetemektől, hogy 

mutassanak erőt,

 és azokat a diákokat, akik többszöri felszólításra sem követik az egyetemük iránymutatását, sújtsák kizárással, mert csak az tudja megállítani a törvénytelen akciókat.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)
 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimril
2024. április 30. 08:17
Én már csak egy kávét kérek! :) Megérdemlitek. Az összes amcsi "elit egyetem" kommunista-neomarxista fészek. Hagytátok elszemteledni őket, ez az eredmény. :) A védett állat lelegeli a védett növényt. :)
Szvv
2024. április 29. 10:11
Az “elit”….🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Mandarin-888
2024. április 29. 08:14
alexandrosz-2 - és pontosan milyen "államot" ejtettek túszul a 2. világháború után, te hamaszfióka?
Mandarin-888
2024. április 29. 08:13
Johannluipigus >>. azért hagyják, mert Trump ellen mozgósítható a betépett zombisereg. És mert azt hiszik, hogy még mindig kézivezérelhetik őket. Ezért szívesen beáldoznak néhány kippás zsidó egyetemistát, akár az egész felsőoktatást. Úgyis az európai egyetemekről szívják el a hiányzó szürkeállományt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!